Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Spelare urinerade på tröja efter konflikten

Dagens tre största sportnyheter.

Spelaren Mohammed Al-Dahan, 19, och Bollnäs Gif har hamnat i en djup konflikt med varandra. 

Efter ett bråk på fredagen valde Al-Dahan att publicera ett Instagram-klipp där han urinerar på en tröja med Bollnäs Gifs klubbmärke på. 

– Jag har aldrig varit med om någonting liknande. Det här är sandlådenivå, säger Kenneth Carlsson, ordförande i klubben. 

– Jag var så förbannad. Då pissade jag ner tröjan. Men i efterhand ångrar jag mig, säger Mohammed Al-Dahan. 

En ordentlig konflikt har uppstått mellan Mohammed Al-Dahan och Bollnäs Gif. Spelaren gick tidigare i veckan ut med skarp kritik mot klubben, som han anser sig blivit ”lurad och utnyttjad” av. Al-Dahan menar att klubben ska ha svikit flera muntliga löften. Detta var helahalsingland.se först med att rapportera.  

Anfallaren Mohammed Al-Dahan hade startat alla matcher från start i division 3 Södra Norrland, fram till en match nyligen. Då bestämde tränarna att han skulle bänkas på grund av sviktande form. 

Mohammed Al-Dahan uppskattade inte detta – och meddelade att han ville lämna klubben för en annan. 

Konflikten trappades upp 

Det ville inte Bollnäs Gif gå med på, och lät inte Al-Dahan byta klubb. 

Det är bakgrunden till konflikten som tog ytterligare en vändning under fredagen när spelaren dök upp på Brännbollsyran i Långnäs – där Bollnäs Gif deltog som funktionärer. 

En lagledare på plats lät Al-Dahan förstå att han var avstängd och inte välkommen. Al-Dahan ansåg motsatsen, och då valde arrangören att ringa till polisen.  

– Han skulle sabotera brännbollsyran som klubben är inblandad i. Det var ett av hoten han hade. Han var där och vi sa att vi kopplar in polisen, vilket vi gjorde.

– Vi talade om för honom att han inte var välkommen där då han är avstängd, men han gick inte därifrån, säger Kenneth Carlsson, som är ordförande i Bollnäs Gif. 

Polisen kom till platsen 

Mohammed Al-Dahan ger sin bild av situationen:

– Jag känner att de försöker utnyttja mig och i mitt kontrakt står det att jag ska vara med på Brännbollsyran. Så jag gick dit och sedan ringde de polisen som kom och pratade med mig. Allt gick lugnt till. Det var inga problem, säger han. 

Han fortsätter: 

– Jag blev bänkad en match, ja. Men det var inte därför jag ville lämna. Löftet om speltid hade brutits och det hade brutits under flera matcher – det var därför jag ville lämna. Det var även jag och tränaren som rök ihop. 

Polisen bekräftar att de hade en patrull på plats vid Långnäs vid 09.00-tiden under fredagen, och att de talade med en person och ”förtydligade för denna att den inte fick vara där om den inte skötte sig”. 

– Men ingen ska ha avvisats eller blivit avlägsnad, förtydligar Ivan Åslund, befäl på regionala ledningscentralen (RLC) i polisregion Mitt. 

”Jag var så förbannad”

Bara timmar senare samma kväll valde Mohammed Al-Dahan att ladda upp en video på Instagram där han urinerar på en tröja med Bollnäs Gif:s klubbmärke. En handling som fick ordförande Kenneth Carlsson att bli väldigt upprörd. 

– Man kan inte bete sig så här. En spelare som inte accepterar att han blir sittandes på bänken som då drar i gång massa hotbilder – det är så dåligt och fruktansvärt, säger han. 

Mohammed Al-Dahan tycker att styrelsen har behandlat honom dåligt och säger att han var förbannad efter incidenten på Brännbollsyran. 

– När jag gick hem efter det var jag så förbannad. Föreningen beter sig som att de är större än alla – att de är störst av allt. De skiter i allt, de skiter i kontraktet och de skiter i spelarens hälsa. Så när jag kom hem tog jag fram en tröja och kissade på den. 

– I efterhand så ångrar jag det och tog bort videon när jag hade lugnat ner mig. Jag står för att jag har gjort det, men jag ångrar det. 

”Skulle aldrig rekommendera någon att gå dit”

Ordförande Kenneth Carlsson kallar det hela ”sandlådenivå” men säger samtidigt att klubben inte kommer att gå vidare med det som hänt. 

– Jag tänker inte agera något mer i det här fallet. Jag vill fokusera på idrotten och jag tänker mig inte lägga mig i mer nu kring det här. Det finns någonting som heter sunt förnuft.  Han får tycka vad han vill om föreningen. Det är hans sak. Men att stå och urinera på klubbmärket är lite väl mycket kan jag tycka, säger han. 

Spelaren Mohammed Al-Dahan säger att han aldrig skulle rekommendera någon att gå till Bollnäs Gif. 

– Hade de kommit till Champions League hade jag inte återvänt. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.