Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkade guldtränarens nya uppdrag: Rönnby

Andreas Harnesk har tidigare coachat Iksu och Linköping i damernas SSL. Nu blir det Rönnby.
Foto: BILDBYRÅN
Rönnby har fem raka förluster och är just nu utanför slutspel.
Foto: BILDBYRÅN

Andreas Harnesk behövde inte vara klubblös länge.

Enligt flera samstämmiga uppgifter till SportExpressen är den sparkade Storvreta-tränaren klar som John Kvists ersättare i Rönnby.

3-4 mot Jönköping innebar femte raka förlusten för klassiska innebandylaget Rönnby - som då puttades ner under slutspelsstrecket i damernas SSL.

Det blev också droppen för klubbledningen som valde att sparka tränaren John Kvist efter nästan två år vid rodret.

”Västerås Rönnby IBK väljer att bryta avtalet med huvudtränaren John Kvist med omedelbar verkan. Orsaken till detta är att resultaten under säsongen inte lever upp till föreningens förväntningar”, skrev Västeråslaget i ett pressmeddelande under måndagskvällen.

Rönnby meddelade då att de kommer presentera en ny huvudtränare inom kort.

Andreas Harnesk tar över Rönnby

För redan nu är en ersättare klar.

SportExpressen kan avslöja att Andreas Harnesk är redo att ta över.

Harnesk ledde Storvreta till SM-guld på herrsidan förra våren, men sparkades just före jul efter missnöje i spelartruppen.

Sedan dess har han fått en del erbjudanden.

- Det är många som har hört av sig. Ett dussintal. Klubbar och annat, idrott allting. Jag kan också tänka mig att sluta med innebandy för att göra något helt annat. Som tränare får man ta mycket stryk, sa Harnesk till UNT för en vecka sedan.

Andreas Harnesk inledde sin framgångsrika tränarkarriär på just damsidan där han förde Iksu till SM-guldet 2017. Han har även tränat Linköping, både damer och herrar.

SportExpressen har sökt Andreas Harnesk för en kommentar utan framgång, men Rönnby väntas offentliggöra hans namn under tisdagskvällen.

Rönnby har vunnit tre SM-guld i innebandy. Det senaste 2013.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.