Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Soran: "Idrott i skolan borde vara förbjudet"

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Regeringen vill införa fler timmar skolidrott. 

Men komikern Soran Ismail tycker att det exakt motsatta ska hända.

– Det är sjukt att vi har idrott i skolan, säger Ismail i podcasten TSKNAS. 

Den sittande regeringen har förklarat sig villiga att satsa på skolidrotten. I maj gav de besked att man vill utöka antalet lektioner i idrott- och hälsa i grundskolan med 100 timmar från 2019. 

– Förra veckan tog regeringen emot en översikt som visar situationen för unga elevers fysiska aktivitet. Den visar att två av tre flickor och hälften av pojkarna rör sig för lite. Det räcker inte att göra mer av samma. Det är bakgrunden till att vi idag annonserar att gemensamt målmedvetet arbete för att alla elever ska röra sig varje dag, sa Gustav Fridolin då. 

Soran: "Lägg ner idrotten i skolan"

Men alla delar inte regeringens entusiasm för skolidrotten. Den folkkäre komikern Soran Ismail kom med ett oväntat brandtal i senaste avsnittet av den populära podcasten TSKNAS. 

– Det är sjukt att vi har idrott i skolan. Det ska vara förbjudet med idrott som ämne i skolan, om inte alla som har det, då har det sista lektionen, så man kan gå hem och duscha. Det är helt sinnessjukt att tvinga barn att vara nakna med varandra, säger Ismail. 

– Det är en så oerhörd grund för psykisk ohälsa och mobbning. 

"En klassfråga"

Ismail får i podcasten mothugg av sina medvärdar. Komikern Dominik Henzel protesterar. 

– Är det inte få som har fobi mot att vara nakna med andra människor? Och alla människor, barn i synnerhet, behöver röra på sig, säger Henzel. 

Ismail svarar på följande vis. 

– Det är så oerhört lite rörelse ändå. Samtidigt hämmar man andras vilja att röra sig. Man blir hånad och mobbad. Det är så många som anstränger sig för att slippa. 

– Det kan vara en klassfråga också, att barn inte har råd med gympaskor. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.