Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sök stipendium för din bästa idé

Våren 2018 har SportExpressen glädjen att för första gången utlysa ett stipendium riktat till unga, kvinnliga sportjournalister.

Varför? Egentligen är det ganska enkelt. Sportjournalistiken är och har länge varit en kraftigt mansdominerad yrkeskategori. Det syns på redaktioner, det syns i rapportering. Vår arbetsplats är inget undantag. SportExpressen vill i möjligaste mån bryta upp från seglivade strukturer och mönster. Vår redaktion ska vara en arbetsplats som ger utrymme för både kvinnliga och manliga sportjournalister att rapportera, tycka och skildra svensk idrott. Väl medvetna om de synliga och osynliga barriärer som många gånger hindrar i synnerhet unga kvinnor från att få in en fot i den här branschen vill vi med detta stipendium uppmuntra fler att söka sig till oss.

Vem kan söka? Är du mellan 18 och 26 år och har en sportjournalistisk granskning eller reportageidé som du skulle vilja genomföra? Skicka in den tillsammans med en motivering till noa.bachner@expressen.se eller sara.bratell@expressen.se senast den 1:a mars 2018. Du som kommer med den bästa idén får sedan möjlighet att genomföra den tillsammans med våra reportrar Noa Bachner och Sara Bratell under våren.

Vad tilldelas stipendiaten? Stipendiet är inte på en fastställd summa. Däremot betalar Expressen arvode för den arbetstid som stipendiaten lägger ner på jobbet, samt för eventuella utlägg i samband med detta. Den slutgiltiga journalistiska produkten kommer att publiceras på SportExpressen.se samt i tidningens sportbilaga.

Noa Bachner, fotbollskrönikör Expressen
Sara Bratell, tv-sportreporter Expressen
Pär Andersson, sportchef Expressen

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!