Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Söderberg i otäck krasch - opereras i natt

Foto: Scanpix Sport Scanpix Sweden

OS-cyklisten Isabelle Söderberg kraschade otäckt under torsdagen.

I natt opereras hon under fem-sex timmar.

– Det är ryggen jag är mest orolig över, säger team managern Martin Alriksson till SportExpressen.se.

Förra sommaren tävlade cyklisten Isabelle Söderberg, född 1989, för Sverige i OS i London. Under torsdagen kraschade hon otäckt under ett linjelopp i Tjeckien.

Kraschen var så allvarlig att Söderberg, som tävlar för Cramo Go:Green, tvingades till en operation. En operation som väntades pågå under fem-sex timmar natten mot fredag.

"Slagit ut många tänder"

– Hon har slagit ut rätt många tänder, läppen är uppsliten och käken var trasig, ett skulderblad och något i andra armen. Sedan har de hittat en skada på en kota i ryggen också, säger Cramo Go:Greens team manager Martin Alriksson som befinner sig hemma i Sverige.

Vad hände?

– Det var två kilometer kvar och det var kamp om platserna för att ta sig fram. Hanna Nilsson var också med i samma vurpa. Sedan vad jag förstår hade det varit ett stort hål i vägen som Isabelle hade kört rakt i. I och med att det var en stor klunga så blev det en rätt stor krasch.

Söderbergs stallkamrat Hanna Nilsson klarade sig med en ledbandsskada och väntas vara tillbaka om några veckor. Hur det är med Isabelle Söderberg vet man inte i skrivande stund.

Orolig för ryggen

– Jag vågar inte säga någonting nu innan vi får ett utlåtande och när vi vet hur operationen har gått. Det är väl ryggen som jag är mest orolig över, säger Martin Alriksson och fortsätter:

– För att vara en cykelkrasch är det väldigt allvarligt. De kraschar ju nästan varje tävling, men ofta är de uppe på cykeln direkt. Det är inte ofta de slår sig, det är väldigt ovanligt att de får så här många skador på en gång.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.