Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snuskiga detaljen i loggan: ”Skrattade högt när vi såg”

Foto: MARCUS GUSTAFSSON

En logga som används till en 45 år gammal löpartävling har plötsligt börjat röra upp känslor i Australien. 

Det har nämligen noterats att karikatyrens ena arm ser mer ut som en erigerad penis. 

”City to Surf” är en anrik löpartävling i Perth. Tiotusentals deltagare får välja mellan fyra olika distanser: fyra kilometer, 12 kilometer, halvmarathon eller fullskaligt marathon.

Hela tävlingen finns till för att samla in pengar för människor med olika funktionsnedsättningar. Men på sistone har evenemanget blivit uppmärksammat av helt andra anledningar. 

Tävlingens logga föreställer en löpare i full fart. Men placeringen av hans vänstra arm har fått flera att förväxla lemmen med en annan sorts lem, rapporterar tv-kanalen 10 Daily. 

Loggan rör upp känslor

En av dessa var Gary Trindale. 56-åringens kollega ska springa loppet och fick därför en t-shirt skickad till sig. På tröjan finns loppets officiella logga. 

Men när kollegorna tittade på tröjan såg alla samma sak: en erigerad penis. 

– Vi skrattade högt när hon öppnade paketet och tyckte att det var för bra för att vi inte skulle dela med oss av det, säger Trindale. 

10 Daily har hört av sig till City to Surfs administrativa ledning, som inte vill kommentera loggans utseende. De nöjer sig med att konstatera att loggan har sett likadan ut i flera år.

Trindale ser hursomhelst ingen anledning att bli upprörd. 

– Det är bara på skoj, ingen tar det för allvarligt. Vi borde bara ta det för vad det är: en rolig grej. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.