Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Snedeker gick förbi Scott i British Open

Foto: Harry How

STOCKHOLM. I torsdags var det Adam Scott som glänste i British Open.

På fredagen var det en förvånad amerikan, Brandt Snedekers, tur.

Efter en strålande rond leder Snedeker inför tredje dagen.

Efter två spelade ronder i årets British Open är det två spelare som sticker ut i resultatlistan.

Brandt Snedeker, USA, och Adam Scott, Australien.

Scott gick med sin 64-rond upp i ledning efter första dagen. Under fredagen var det Snedekers tur att gå runt på 64 slag, och han övertog ledningen. Snedeker leder totalt på 130 slag, tio under par, ett slag före Scott.

– Jag är i chock just nu, sade 31-årige Snedeker till British Opens officiella hemsida.

Han har missat cutten de senaste tre åren i British Open. Men i år får han spela de två sista ronderna. Och det i ledning inför den tredje dagen.

– Jag spelar vad jag kallar tråkig golf just nu. Jag försöker att träffa mitt på green och undvika problem, sade amerikanen som inte har gjort en enda bogey på de två första dagarna.

Pettersson på gång

Amerikanen Tiger Woods har även han imponerat med två 67-ronder. Han avslutade andra dagen med att göra birdies på 16:e och 18:e hålet och ligger där med ensam trea.

För svensk del visade Carl Pettersson styrkebesked. Han och Peter Hanson ligger bäst till av svenskarna på delad 15:e plats. Pettersson följde upp sin inledande 71-rond från torsdagen med 68 slag, två under på fredagen. Hanson, delad sexa efter första dagen, inledde andra rundan mycket blandat. Han slutade på två över par för dagen.

– Greenerna var snabbare i dag och jag lyckades aldrig riktigt ställa om. Jag drog några långputtar förbi hål och fick inte i returerna, sade Peter Hanson till golf.se.

Problem för Jacobson

Fredrik Jacobson var illa ute efter att bland annat ha startat med en dubbelbogey på första hålet. Men Jacobson räddade två birdies på avslutande nio och ligger totalt två över par, 51:a plats tillsammans med Alex Norén som gått runt på 71 slag i båda ronderna.

För en svensk är det färdigspelat i "The Open". Daniel Chopras totalt 147 slag och sju över par på de två första dagarna räckte inte till och han missade cutten. Det är även färdigspelat för fjolårssegraren Darren Clarke och fyrfaldige majorvinnaren Phil Mickelson.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.