Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SM-vinnare åtalad
för försök till mord

En svensk kampsportmästare åtalas för mordförsök.
Han virade en snara runt halsen på en kvinna och tryckte ned henne under vattnet i ett badkar, enligt åklagaren.

Utöver mordförsök åtalas SM-vinnaren misstänkt för narkotikabrott efter att ha haft flera gram kokain och cannabis. Foto: Polisen
Enligt åklagaren var SM-vinnaren "väldigt påverkad" av kokain när han försökte strypa kvinnan. Foto: Polisen
Han åtalas även för otillåtet innehav av ammunition efter att ha "innehaft 37 stycken skarpa patroner". Foto: Polisen

Han har vunnit SM i sin kampsportsgren och beskrivs som en tekniskt skicklig idrottare.

Nu står han åtalad för mordförsök.

En kvinna berättar i förhör att mästaren ströp henne med en snara och försökte dränka henne i ett badkar.

– Jag var övertygad om att jag skulle dö.

Enligt SM-vinnaren var det hela en frivillig sexlek.

Det var en eftermiddag i januari i år som SM-vinnaren kom hem till en bekant kvinna. Besöket slutade med att han försökte mörda henne genom att binda henne och trycka ner hennes huvud under vattenytan. Allt enligt åtalet som väcktes på torsdagen.

Kvinnan lyckades till slut fly och larma polis – varpå mästaren kunde gripas. Han sitter sedan i början av februari häktad.

"Målsäganden har under händelsen befunnit sig i en livsfarlig situation då hon förlorat medvetandet", står i stämningsansökan.

Kampsportsmästaren var enligt åklagaren kraftigt kokainpåverkad vid tillfället. Utöver mordförsöket misstänks han för narkotikabrott efter fynd av flera gram kokain och cannabis. Bilder från förundersökningen visar ihoprullade sedlar och små påsar med vitt pulver.

Mästaren åtalas också för otillåtet innehav av ammunition efter att ha "innehaft 37 stycken skarpa patroner".

I förhör framgår två helt skilda versioner av vad som hände mellan mästaren och kvinnan.

"NN har försökt döda målsäganden genom att sätta en snara runt hennes hals och dragit åt, tagit stryptag med händerna och tryckt ner henne under vattnet i badkaret så att hon inte fått luft", står i stämningsansökan. Foto: Polisen

"Han brydde sig inte – blev bara våldsammare"

Kvinnan berättar att SM-vinnaren, som hon känt sedan en tid, plötsligt dök upp och bankade på hennes fönster. Hon släppte in honom i hemmet varpå SM-mästaren började ta kokain.

Han uppmanade sedan kvinnan att ta ett bad. Väl i badrummet började han tvinga sig på henne och band hennes händer och fötter. Kvinnan berättar att hon på "alla sätt och vis" försökte säga åt honom att sluta.

– Men det brydde han sig inte om, utan blev bara våldsammare, säger hon i förhör.

 

LÄS OCKSÅ: Fotbollsspelare misstänks för medhjälp till mord

 

Till slut virade han en snara runt hennes hals och tryckte ner henne under vattenytan, enligt kvinnan.

– När han höll på att strypa mig kände jag att det var på allvar. Jag var övertygad om att jag skulle dö. Han var för stark, berättar kvinnan för förhörsledaren.

Vid ett tillfälle gick SM-vinnaren iväg – då såg hon sin chans och lyckades fly till en granne, där de hjälptes åt att larma polisen.

Mästaren: Var frivillig sexlek

Kampsportsmästarens version av förloppet är en helt annan.

Han berättar att han kom hem till kvinnan, som han känt några år, och att de snart började prata om att ha BDSM-sex, en typ av sex med sadistiska inslag. Han säger att akten var helt frivillig och att de två sedan lade sig för att sova. SM-vinnaren säger att en "stopp"-regel ingick i leken, men att kvinnan inte använde den regeln.

På frågan om varför kvinnan polisanmält honom säger SM-vinnaren att hon nog blev arg när han tog hennes telefon och ringde ett samtal.

– Han förnekar att han skulle ha försökt göra henne illa på något sätt, säger mästarens advokat.

Kampsportsmästaren erkänner däremot att han tagit kokain, men säger att han inte var så påverkad att han tappade fattningen.

En informatör på kampsportsförbundet säger att han inte alls kände till åtalet mot mästaren.

– Det är viktigt att rättvisa skipas och vi dömer inte någon förrän domstol gör det. Vi tar så klart avstånd från all typ av våld, säger informatören.

Rättegången mot kampsportsmästaren inleds nästa vecka.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.