Foto: Josh Hedges/Zuffa Llc
 Foto: Josh Hedges/Zuffa Llc

"Slog på 42 sekunder – jag ska slå det"

Publicerad

Magnus Cedenblad är ute efter revansch – och i augusti får han sin chans.

Den svenske Ultimate Fighting-profilen ska möta amerikanen Jared Hamman, en tidigare motståndare till svenske Alexander Gustafsson.

– Alex knockade honom på 42 sekunder, så jag tänker försöka slå det, säger Cedenblad till SportExpressen.se.

Magnus "Jycken" Cedenblads senaste match på hemmaplan slutade i en snöplig förlust.

Han hade god koll på motståndaren Francis Carmont i första roden, men föll på ett strypgrepp i andra.

"Ska slå Alexs bedrift"

Nu får dock Cedenblad en chans att studsa tillbaka.

Den här gången står amerikanen Jared Hamman för motståndet, i en match som ska äga rum den 31 augusti.

Hamann bjöd på motståndet när svenske stjärnan Alexander Gustafsson gjorde sin debut i UFC-ringen.

– Alex knockade honom på 42 sekunder, så jag tänker försöka slå det, säger Cedenblad till SportExpressen.se.

"Väntar mig ett krig"

Vad har du för bild av Hamann i övrigt?

Han blir ett bra test för mig. Han har gått sex matcher. Förlorat mot de bästa, vunnit mot resten. Och han har bytt viktklass, gått ner från 93 kilo till 84 kilo, så han är ganska stor för vår viktklass. Precis som jag så gillar han att stå upp. Det är det jag väntar mig, ett stående krig.

En riktig sluggermatch?

– Det är det jag hoppas på. Han är ganska uthållig och driver på hela tiden. Det kommer att vara fram och tillbaka. Ett krig helt enkelt.

I januari blev Cedenblads match mot Rafael Natal inställd på grund av problem med gråstarr.

– Det är löst. Och det var ju aldrig ett problem, men UFC blev nervösa när de såg att jag hade fått gråstarr och vill att deras läkare skulle komma med specialistutlåtanden. Det var väldigt kinkigt. Men jag tror att de värnar väldigt mycket om vår säkerhet, säger han.

"Har sex innan match"

Inför matchen mot Carmont skapade Cedenblad uppståndelse genom att öppet erkänna att han hade brutit mot den urgamla fajterregeln – och haft sex på matchdagen.

– Just då tyckte jag att det var ganska bra. Jag var stressade, med mycket tankar for omkring, och då hade jag sex och lugnade ner mig lite. Jag tänkte, "Vad fan, det här var inte hela världen, det finns viktigare saker". Att ha det fem minuter innan match är kanske ingen höjdare, men om man har några timmar på sig... Man blir avslappnad av det och jag vill vara nollställd när jag går in i ringen, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag