Foto: Ben Margot
 Foto: Ben Margot

Slagsmål på krogen - nu åtalas golfstjärnan

Publicerad

Kompisen blev utslängd från krogen - då brast det för den svenska golfaren.

Nu åtalas han för våld mot tjänsteman efter att ha misshandlat en ordningsvakt enligt Metro.

– Det är fängelse i straffskalan, säger kammaråklagare Anders Sundström till tidningen.

Stjärnan har varit en av Sveriges främsta golfspelare och är fortfarande aktiv som proffs.

Det var i december som han befann sig på Sturecompagniet i Stockholm tillsammans med vänner. När vakterna bad en person i gruppen att lämna krogen ska stjärnan ha blivit irriterad.

Det slutade med att golfstjärnan, enligt åtalet, knuffade in en vakt i en vägg och delade ut ett knytnävsslag med blodvite som följd, skriver Metro.

– Det blev en brottningsmatch, har golfstjärnan, som nekar till misstankarna, sagt i polisförhör.

Upplevde honom som aggressiv

Han hävdar att han bara ville lugna ner händelseförloppet eftersom han uppfattade det som att vakten och vännen förde en hetsig diskussion med varandra.

– Jag upplevde honom som fysiskt aggressiv och jag försökte bara försvara min kompis, säger han i förhöret.

Vakten fick förutom en svullen läpp även ett fem centimeter långt skrapsår på halsen. Vakten ska även ha blivit kallad svin, uppger han själv i förhör.

Polispatrullen uppfattade stjärnan som berusad, något som inte stämmer enligt honom själv då han bara hade druckit två glas vin.

En entrévärd blev vittne till bråket och nu åtalas golfaren för våld mot tjänsteman.

SportExpressen.se har sökt golfstjärnan som nekar till misstankarna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag