I RAMPLJUSET. Hemmafavoriten Ilir Latifi blev kvällens hjälte inför 3000 åskådare i Baltiska hallen. Foto: Ulf Ryd
I RAMPLJUSET. Hemmafavoriten Ilir Latifi blev kvällens hjälte inför 3000 åskådare i Baltiska hallen. Foto: Ulf Ryd

SLAGKRAFTIG GALA

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Flera månaders hårdträning och två minuter i ringen. Hemmabrottaren Ilir Latifi gjorde processen kort med motståndet när Rumble of the Kings kom till Malmö - Det betyder mycket att få göra det på hemmaplan.
När HK Malmö spelar handboll i Baltiska hallen kan publiken klaga på domaren i vanlig samtalston. Kampsportsgalan Rumble of the kings är en helt annan grej. När Ilir Latifi, 26 går upp i ringen skriker någon:
- Låt han flyga!
Latifi, som presenterats som lyftkranen av Paolo Roberto, ställs mot schweizaren Darco Krbanjevic och lever upp till hemmapublikens jubel.
Efteråt går han runt i hallen, skakar händer och låter sig fotograferas. Glad över att det gick som det skulle.
Tuffa tag mellan mellan Elias Daniel och Tevfic Sucu. Foto: Ulf Ryd- Du vet det är ju ändå hemmaplan, du måste prestera, säger Latifi, som sadlat om till MMA efter att ha brottats sedan han var liten.
Nu har han fyra matcher som proffs och fyra vinster.
Segern var säker men några spektakulära luftturer hann han inte bjuda motståndaren på.
- Ah, det får vänta till nästa gång, säger Latifi som är klar för en liknande gala i Stockholm i november.
Det blev fler skånska triumfer på galan. Bland annat vann Martin Ahktar, 28 mötet i thaiboxning mot Lundatalangen Kittisak Nolwibon.
Thaiboxaren Elias Daniel från Kristianstad vann sin match mot Tevfic Sucu, Turkiet med 3- 0.
Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


3

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag