Foto: Björn Tilly
 Foto: Björn Tilly

Skyttekungen nobbar Hammarby

Publicerad
Uppdaterad
HALMSTAD. Här är smällen för Hammarby.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har skyttekungen Maic Sema tackat nej till Hammarbys slut­giltiga kontraktsförslag - och gör därmed sin sista säsong i klubben.
Men klubben mörkar beskedet och i stället petades succéspelaren i gårdagens match mot Öster.
- Vi lämnade besked till Hammarby i onsdags, säger spelarens agent Martin Klette.
SPORT-Expressen kunde redan den 24 maj avslöja att Hammarbys succéspelare Maic Sema - som gjort fem mål som mittfältare i år - var på väg bort från klubben.
Efter det har förhandlingarna pågått utan att man kommit fram till en lösning. För ett tag sedan lämnade klubben också ett slutbud till spelaren.
SPORT-Expressen kan nu avslöja att Sema tackat nej till slutbudet.
Det uppger källor nära klubben.
Semas agent Martin Klette är fåordig och vill inte säga om man tackat ja eller nej till budet. Men bekräftar att man lämnat besked.
- Det gjorde vi i onsdags, säger Klette.
Vad fick Hammarby för svar?
- Det pratar jag inte om i media, det är en sak mellan oss och Hammarby.

Hammarby mörkar beslutet

I gårdagens 2-1-vinst mot Öster var Sema också överraskande petad och ett av skälen ska ha varit att han tackat nej till klubbens slutbud, enligt SPORT-Expressens uppgifter.
Från Hammarbys sida mörkar man dock.
- Han har velat lite, men ska ringa mig under måndagen säger sportchefen Gustaf Grauers.
Men ni har ju redan fått ett besked?
- Ja, men det behöver inte vara ja eller nej, det kan vara lite otydligt. Men på måndag kommer det vara supertydligt.
Enligt SPORT-Expressen ­ uppgifter har han redan tackat nej?
- Skulle vi få ett nej i morgon då kan han antingen vara kvar, spela ut kontraktet och hjälpa oss och ta oss till allsvenskan eller säljas om vi får rätt betalt.
- Men då måste det komma bud.
Efter Semas nej kan nu Bajen komma att prioritera andra spelare framför honom.
- Det är klart att Roger vill ha spelare som brinner för uppgiften och inte går och funderar på var det ska spela nästa år.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag