Foto: Per WiklundFoto: Per Wiklund
 Foto: Per Wiklund
Foto: Per WiklundFoto: Per Wiklund
 Foto: Per Wiklund

"Skulle inte vilja vinna poängligan på fusk"

Publicerad

De gör upp om titeln som poängkung i innebandyns superliga.

Men nu har ett Linus Nordgren-mål väckt starka känslor hos Alexander Galante Carlström.

- Alla kan se att han inte gör målet. Jag skulle inte vilja vinna poängligan på fusk, säger forwarden.

Och SportExpressen kan berätta att Faluns sportchef Patrik Bäck kontaktat förbundet för att få till en ändring.

Alexander Galante Carlström blev matchvinnare för Falun i SM-finalreprisen mot Linköping.

I öppen kasse fastställde han slutresultatet 6-3 och sitt eget hattrick.

Med ytterligare en assist ryckte 26-åringen därmed ifrån Linus Nordgren i poängligan och leder nu med fyra poäng.

- Jag kunde ha gjort fler mål, men det är skönt att rycka lite. Man vill ju vinna poängligan när man ligger med där uppe.

Galante: "Han fick inget mål den här gången"

Väl hemma kunde Alexander Galante Carlström konstatera att Linus Nordgren blivit utan poäng för sitt FC Helsingborg.

- Ja, den här gången fick han inget mål som inte var hans…

En tydlig markering mot FC Helsingborgs 3-6-reducering mot Granlo - som Alexander Galante Carlström har klara synpunkter på.

- Alla kan se att han inte gör målet. Det är solklart och det har många skrivit till mig också.

På tv-bilderna syns det tydligt att FC Helsingborgs målskytt är Daniel Johnsson – som också är den som jublar. Linus Nordgren är inblandad i målet med en andraassist, som dock inte räknas in i poängligan i innebandy.

Matchen spelades förra söndagen, men fortfarande står Linus Nordgren som målskytt.

- Det är inte Linus fel. Jag känner honom personligen och han är inte en sådan spelare. Men i en poängliga ska rätt vara rätt. Det blir bara löjligt om man får poäng som man inte gjort. Påstår någon att jag ska få poäng som jag inte ska ha säger jag till domaren. Man vill vinna på ett ärligt sätt. Inte på fusk, säger Alexander Galante Carlström.

Så Linus Nordgren borde ha sagt till då eller säga till nu?

- Det är inte upp till Linus. Domaren kan missa, men det borde ändras. Det blir oärligt i slutändan.

Kontaktade förbundet - har inte fått svar

Faluns sportchef Patrik Bäck kontaktade i förra veckan Svenska Innebandyförbundet.

- Jag skrev ett mejl. Inget allvarligare än så. Det är låg nivå med gratismål, det blir lite orättvist. Jag bryr mig inte, men för spelarna är det viktigt. Situationen är också ganska solklar.

Har du fått något svar från förbundet?

- Nej, och det tror jag inte jag får heller. Då borde jag ha fått det redan.

Alexander Galante Carlström har varit topp tre i poängligan i fyra säsonger i rad. Superligans poängkung har han blivit en gång: 2012/13.

Hur skulle det kännas om den här poängen blir helt avgörande i slutändran?

- Poängen är inte riktig så det skulle vara surt. Det är alltid kul att vinna, men världen går inte under om man inte gör det. Jag får se till att göra fler poäng helt enkelt, säger Galante Carlström.

Se det omdiskuterade målet här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag