Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrattade åt skämt – fick en hjärnskada

Foto: AMAN SHARMA / AP SCANPIX SWEDEN
Foto: INSTAGRAM

Alex Danson skrattade när hennes pojkvän drog ett skämt.

Som en konsekvens drabbades OS-guldmedaljören av en hjärnskada. 

Landhockeyn vore inte densamma utan Alex Danson. Hon har vunnit både OS- och EM-guld och har fler landskamper på sin meritlista än någon annan britt i sportens historia.

Men sedan nästan ett år tillbaka har hon hållits borta från sporten på grund av en bisarr olycka.

Skrattade åt skämt

Danson var på semester i Kenya med sin pojkvän när oturen slog till. Pojkvännen drog ett skämt, Danson kastade huvudet bakåt för att skratta och slog då i en betongvägg. Smällen var så kraftfull att hon drabbades av en hjärnskada. 

– Vi hade fem dagar kvar på semestern och jag mådde dåligt hela tiden, jag hade riktigt jobbig huvudvärk. När vi var på väg till flygplatsen grät jag. Varje gång vi åkte på ett gupp var det fruktansvärt. När vi klev ombord planet frågade flygvärdinnan min pojkvän om jag ens kunde flyga, säger Danson till Daily Mail.  

Huvudvärken blev så svår att Danson blev sängliggande. Hennes pojkvän fick hjälpa henne att gå på toaletten. 

”Jag fick panik”

Men Danson fortsatte att idrotta – ett beslut hon ångrar i efterhand. Under en träning gav sig hjärnskadan tillkänna på ett synnerligen obehagligt vis.

– Allt jag minns är att jag satt bredvid en lagkamrat och när jag skulle säga något, så insåg jag plötsligt att jag inte kunde prata. Jag fick panik, men det var nära slutet på träningen och jag ville bara smyga undan utan att ställa till med en scen, säger Danson. 

Danson har gradvis blivit bättre. Hennes mål är att representera England i OS 2020 i Tokyo.

– Jag får ont, men jag kan jogga i upp till tjugo minuter och det känns fantastiskt att kunna göra det igen, säger hon. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.