Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Tar över guldkandidaten

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Ulf Hallstensson till Mais? Japp.

Ulf Hallstensson till Kais? Det också.

SportExpressen kan nu berätta att den rutinerade innebandytränaren är klar för topplaget i damernas superliga.

– Vi hoppas att Ulfs erfarenhet och sinne för detaljer ger den energi som krävs för att gå hela vägen, säger Kais Moras ordförande Anders Forsberg.

Kais Mora har tillsammans med Iksu dominerat daminnebandyn de senaste åren.

Dalalaget har varit i fem raka SM-finaler och har fått lyfta bucklan vid ett tillfälle under dessa år.

Ulf Hallstensson klar för Kais Mora

Nu siktar Kais Mora på att återigen bli guldmakare.

Innan värvningsfönstret stängde igen den 31 januari förstärkte de laget med landslagsmeriterade forwarden Louise Wickström. Den gångna helgen gjorde klubbikonen Therese Karlsson smygcomeback efter barnafödsel.

Denna gång stärker de upp ledarsidan.

Och det är inte med vem som helst.

53-årige Ulf Hallstensson är klar som ny tränare och kommer leda laget - tillsammans med befintliga duon Roger Jonsson och Lollo Olsson - säsongen ut. Hallstensson är en av Sveriges mest rutinerade och välmeriterade ledare med fem VM-guld och två SM-tecken i ryggsäcken.

– Vi har under en tid försökt få till denna lösning, och vi är glada att vi lyckats, säger Kais Moras ordförande Anders Forsberg.

Ulf Hallstensson tränar Mullsjö nästa säsong

Kais Mora har med en omgång kvar av grundserien redan säkrat andraplatsen i serien bakom hittills obesegrade seriesuveränen Iksu.

Mycket talar för att dessa två lag ställs mot varandra i SM-finalen i Globen för tredje året på raken.

– Vi hoppas att Ulfs erfarenhet och sinne för detaljer ska komplettera det fantastiska arbete som utförts av spelare och ledare hittills under säsongen och att det ger den energi som krävs för att gå hela vägen, säger Anders Forsberg.

Ulf Hallstenssons kontrakt med Kais Mora stäcker sig över SM-finalen och han lämnar nu omgående sitt uppdrag som projektanställd hos Svenska Innebandyförbundet. 

Sedan tidigare har SportExpressen kunnat berätta att Ulf Hallstensson har gjort klart med Mullsjö AIS, även kallade Mais, i herrarnas superliga från och med nästa säsong. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.