Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jerebkos miljonregn – efter superövergången

Foto: ALEX GOODLETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIC GAY / AP TT NYHETSBYRÅN

NBA:s bästa lag värvar svenskt. 

Jonas Jerebko är klar för Golden State Warriors. 

”Jag är stolt”, skriver 31-åringen på Twiter.

Oaklandlaget Golden State Warriors har vunnit två raka NBA-titlar och med spelare som Steph Curry, Klay Thompson, Kevin Durant och Draymond Green sågs de redan som världens bästa och mest kompletta basketlag. 

Men det har inte lett till att de ligger på latsidan. 

Under försäsongen har de redan gjort klart med centern DeMarcus Cousins. 27-åriga Cousins har varit hämmad av skadeproblem, men om han får vara frisk anses han vara en av de bästa centrarna i världen. 

Jonas Jerebko klar för Golden State Warriors

Och nu får det här stjärnspäckade laget en svensk lagkamrat i form av Jonas Jerebko. 

https://twitter.com/WarriorsPR/status/1017494932724932608

Klubben meddelade sent på torsdagskvällen att de skrivit ett kontrakt med den 31-åriga Kinnasonen. 

Att Warriors tar in Jerebko kommer lite som en skräll. Utah Jazz, som Jerebko kom till inför den gångna säsongen, valde att inte förlänga hans kontrakt och sedan i måndags har han varit klubblös. 

Jerebko, som i Sverige spelade för Borås och Plannja, draftades 2009 av Detroit Pistons. ESPN:s expert Fran Fraschilla höll då Jerebko som en av de fem bästa europeiska spelarna i draften och svensken fick en fin start på sin NBA-karriär i Pistons. 

Jerebko: ”Jag är stolt”

Under hösten 2010 råkade han ut för en svår skada som innebar att han missade hela säsongen, men fick trots det ett nytt fyraårskontrakt med klubben. 

2015 trejdades han till Boston Celtics där han spelade i två år innan flyttlasset gick till Utah. 

Och nu ska han spela med mästarna. 

”Jag är stolt och exalterad över att få den här chansen. Min nästa säsong i ligan blir med de regerande mästarna. Jag kan knappt vänta på att få sätta i gång”, skriver Jerebko själv på Twitter.

Lönemässigt 31-åringen kommer att få ett minimum för veteraner i ligan, vilket innebär att han landar på runt 18 miljoner kronor för ett år.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.