Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräckskadan i Tour de France

Wout van AertFoto: YOAN VALAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Belgiske cyklisten Wout van Aert var inblandad i en otäck krasch under den 13:e etappen av Tour de France. Den trefaldige världsmästaren i cykelcross körde för snävt i en kurva och fastnade i kravallstaketet innan han våldsamt föll till marken.

Etappen, som är ett tempolopp, kördes i den sydfranska staden Pau. van Aert har vunnit en etapp i årets Tour de France och låg tvåa i tempoloppet vid den sista mellantiden när olyckan inträffade.

Tv-bilderna visade hur arrangörerna snabbt rusade fram till cyklisten och gav honom vård.

”Wout van Aert har olyckligtvis tvingats avbryta loppet efter sin krasch. Han är vid medvetande och har ett köttsår på sitt högra ben”, skriver cyklistens stall Jumbo-Visma på sitt Twitterkonto.

Vann etappen gjorde franske totalledaren Julian Alaphilippe, som tog sin andra etappseger.

Hemmaåkaren – som var 14 sekunder snabbare än tvåan och regerande mästaren Geraint Thomas, Wales – blev därmed den första cyklisten i årets Tour de France att vinna två etappar, och drygar ut sin totalledning.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.