Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skräckskadan: ”En stor bit som är borta”

Victor Berling hade ingen tur i köket.Foto: Kenta Jönsson / Bildbyrån
Victor Berling.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån
Victor Berling.

Han skulle strimla rödkål med mandolin.

Men bandyspelaren Victor Berling strimlade också sin tumme.

– Det kändes inte så mycket direkt när det hände – men jag såg ju att det började blöda rejält. Och en del av tummen låg bland rödkålen, säger Berling till Bandypuls.

Victor Berling (tidigare Lundberg) togs ut i landslaget efter en stark säsong med Sirius i elitserien 2019/2020. 

Nästa säsong spelar liberon i elitserien med Sandviken men i sitt nya lag får han klara sig utan en bit av sin tumme. Det beror på ”ofokuserad matlagning”, berättar han för Bandypuls.

– Jag är van vid att laga mat, gör det nästan varje dag – även om jag inte använt mandolinen på ett tag. Men jag pratade i telefon samtidigt, i och för sig med headset, men det påverkade nog lite ändå, säger Berling till sajten.

Victor Berling skar av tummen

Då hände något som gjorde att Berlings fru – som är utbildad läkare – fick linda tummen innan de åkte i väg till akuten.

– Det finns ju ett skydd man ska använda när det inte är så mycket kvar av det man ska skiva. Jag hade inte hunnit sätta dit det när jag råkade slinta. Det kändes inte så mycket direkt när det hände – men jag såg ju att det började blöda rejält. Och en del av tummen låg bland rödkålen, säger Berling.

Han berättar att ”en stor bit är borta” av tummen och att han inte har testat att hålla i en bandyklubba efter skadan. Men han hoppas ändå vara med när Sandviken träningsspelar mot Västerås under fredagen.

– Ja, jag ska försöka i alla fall. Jag har inte testat att hålla i en klubba än, det är ju högerhanden jag styr med också längst upp på skaftet, men jag hoppas det ska funka. Man får väl visst adrenalinpåslag när man spelar också tänker jag, säger Victor Berling till Bandypuls.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.