Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skidskytteikonen skiljer sig: ”Hade olika idéer”

Stina Nilssons plan om nya karriären inom skidskytte
Skidskytteikonen Gabriela Koukalova skiljer sig.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/CAMERA 4
Gabriela Koukalovas främsta meriter är två VM-guld och två OS-silver.
Foto: ALEXANDER VILF / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Skidskytteikonen Gabriela Koukalova skiljer sig, rapporterar Sport.cz.

”Det visade sig att vi hade olika idéer om partnerlivet”, skriver den dubbla världsmästaren om skilsmässan på Facebook.

Tjeckiska skidskyttestjärnan Gabriela Koukalova blev 2014 ihop med badmintonspelaren Petr Koukal och paret gifte sig två år senare. Men nu är äktenskapet över.

”Ibland avslutas två människors gemensamma resa och det blir dags att fortsätta resan på egen hand. Så är fallet nu för mig och Petr”, skriver Koukalova i ett Facebook-inlägg.

Koukalova säger att paret separerade för några månader sedan och att skilsmässan bara är en formalitet.

”Det visade sig att vi hade olika idéer om partnerlivet. Kanske förstod vi det för sent eftersom vi i början av förhållandet inte bodde ihop och sällan tillbringade mycket tid tillsammans på grund av våra hektiska idrottsscheman”, skriver Koukalova.

Hon hoppas att hon och ex-maken ska förbli vänner.

”Sex år tillsammans är inte en kort tid. Vi tar med oss många positiva erfarenheter och trevliga minnen”, skriver Koukalova.

https://www.facebook.com/GabrielaKoukalova/posts/2685140998391349

Gabriela Koukalova tog två VM-guld och två OS-silver

Gabriela Koukalova var en av skidskyttets främsta profiler och en superstjärna inom sporten. Hennes främsta meriter är två VM-guld och två OS-silver. Hon överraskade många när hon valde att avsluta skidskyttekarriären förra året vid blott 29 års ålder.

”Det är dags att starta ett nytt kapitel i livet. Jag har upptäckt att idrottsresultat och jakten på nya segrar inte nödvändigtvis är synonymt med att kunna leva ett lyckligt liv”, skrev Koukalova i sociala medier när hon meddelade att hon drar sig tillbaka.

Koukalova hade stora skadeproblem under de två sista säsongerna, men det visade sig senare att det inte bara var skadorna som omöjliggjorde en fortsatt elitsatsning.

Koukalova släppte en självbiografi för två år sedan där hon skrev att hon drabbades av ätstörningar på grund av att en tränare kallade henne för ”en fet gris” och att hon bråkade med landslagskollegan Veronika Vitkova som hon ”hatat sedan hon var barn”.

Stina Nilsson överraskade många när hon bytte sport från längdskidor till skidskytte

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.