Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-truppen klar – talangen stoppas

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN MANZONI / BILDBYRÅN

Om två veckor inleds skidskytte-VM i Pokljuka. 

Och i dag släpptes den svenska truppen.

På damsidan är det systrarna Hanna och Elvira Öberg som är de mest namnkunniga åkarna. 

Stina Nilsson kommer inte att åka VM. 

VM-genrepet i italienska Antholz avslutades i går och i dag släpptes den svenska truppen till VM som inleds den 10 februari i slovenska Pokljuka. 

I världscupen är det Hanna Öberg som har lyckats bäst av de svenska åkarna hittills, inför VM ligger hon trea i den totala världscupen bakom ledande norskorna Marte Olsbu Röiseland och Tiril Eckhoff. Öberg är dock bara en enda poäng bakom Eckhoff. 

– Jag ser fram emot att få en lite lugnare vecka här i Antholz och återhämta mig innan vi verkligen ska ladda upp en vecka i Obertilliach (Österrike) inför VM, säger Öberg inför VM. 

Här är Sveriges lag till VM i skidskytte

På VM förra året i Antholz tog Sverige en medalj, och det var Hanna Öbergs brons på masstarten på mästerskapets allra sista dag. Några medaljmål inför årets VM vill Öberg inte nämna. 

– Jag vill gå in i mästerskapet med en bra och positiv känsla, sedan får vi se hur långt det räcker. Men jag tycker att hela laget har tagit ett stort kliv den här säsongen, säger Hanna Öberg. 

Hanna Öberg åker till VM tillsammans med systern Elvira samt Linn Persson, Johanna Skottheim och Mona Brorsson. 

På herrsidan lämnar förbundet en plats öppen för en EM-åkare att ta. De fyra som är klara är Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Peppe Femling och Martin Ponsiluoma. 

Stina Nilsson, som kör EM för Sverige, är inte aktuell för VM. Inte heller talangen Tilda Johansson får köra för Sverige på VM. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.