Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen – kan nu stå över loppet

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND. Hanna Öberg, 23, har tidigare öppnat för att köra samtliga distanser under VM.

Men det är inte alls säkert att det blir så.

– Man får se hur man reagerar efter det här, säger hon efter VM-guldet i distans.

Under OS i Pyeongchang deltog Hanna Öberg i sex olika tävlingar.

Under VM i Östersund finns det sju distanser på programmet. Detta efter att det internationella skidskytteförbundet, IBU, introducerat en ny tävlingsform i VM-sammanhang: Singelmixstafetten, där en herråkare och en damåkare från samma nation tävlar tillsammans.

Förbundskapten Wolfgang Pichler har tidigare sagt att Öberg sannolikt ställer upp i samtliga sju discipliner.

– Planen är att hon kör alla. Hon ska tävla, åka hem, vila, tävla och vila igen.  Hon har en chans i alla lopp. Nu gäller det att tävla, äta, sova och få massage, sa Wolfgang Pichler.

 

LÄS MER: Skidskytte-VM 2019 – allt du behöver veta. 

 

Hanna Öberg: ”Man får se”

Under tisdagseftermiddagen slog den 23-åriga storstjärnan, som vann både Bragdguldet och Jerringpriset efter OS-succén, till med ett VM-guld på hemmaplan. Efter att ha mottagit Östersundarnas kärlek under medaljceremonin fick Öberg frågan om hon kommer att ställa upp i torsdagens singelmixstafett.

Svaret var inte glasklart.

– Det är väl det som har varit planen sedan början. Sedan får man se hur man reagerar efter det här (distansguldet), men jag skulle tycka att det var kul att köra den, säger Öberg.

Det är oklart hur Wolfgang Pichler väljer att ställa upp i torsdagens tävling, men under förhandssnacket har mycket pekat mot just Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson.

Den sistnämnde tävlar under onsdagen då herrarnas distanslopp avgörs med start 16.10.