Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Väldigt modigt att hon kan vara öppen”

Tilda Johansson
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mona Brorsson
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
– Jag förstår att hon tycker det är väldigt jobbigt, säger Johanna Skottheim.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Hanna Öberg
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND. Jättetalangen Tilda Johansson har berättat om hur hon körde på för hårt och inte orkade längre. 

Nu stöttas 22-åringen av Hanna Öberg och de andra landslagsstjärnorna. 

– Det viktigaste är att finnas där, säger Öberg. 

Hon har ansetts vara en av Sveriges största skidskyttetalanger, men när tävlingssäsongen drog i gång förra veckan saknades Tilda Johanssons namn i startlistorna. 

22-åringen har tvingades göra ett avbrott i sitt tävlande, kroppen hade satt stopp. Något som hon berättar i en intervju med SportExpressen

Och nu stöttats hon av de svenska landslagsstjärnorna. 

– Jag tycker det är väldigt modig att hon kan vara öppen. Alla ställs inför prövningar och det här är hennes, och Tilda kommer bara behöva ha tålamod och låta kroppen komma ikapp, säger Mona Brorsson som också berättar att hon personligen känner ett ansvar för att för att stötta lagkamrater 

– Jag hoppas hon känner att vi stöttar henne, det är det det handlar om för mig. Det är min hjärtefråga, säger Brorsson.

”Vi stöttar henne”

Tilda Johansson tog klivet upp i A-landslaget den här säsongen och har tränat med Hanna Öberg och de andra landslagsåkarna under stora delar av försäsongen men kunde alltså inte dra i gång tävlandet som planerat. 

– Det viktigaste är att hon tar det i sin takt och att vi som lag stöttar henne. Jag tycker vi är bra på det i laget, att finnas där för varandra i både med- och motgång, säger Hanna Öberg.  

”Förstår om det är jobbigt”

Johanna Skottheim, som bitvis har haft det tufft mentalt, säger att hon kan känna igen sig i Tilda Johanssons situation.

– Alla har vi utmaningar, på samma sätt som hon haft en plan så har jag haft en egen. Jag förstår att hon tycker det är väldigt jobbigt, säger Skottheim. 

– Det betydde jättemycket för mig i vintras när det gick tungt att jag kände att jag hade stödet runtomkring. Alla kanske inte förstår exakt vad man går igenom, men de finns ändå där och hjälper att ta sig igenom svåra stunder, jag är väldigt tacksam för att jag haft laget runt mig under mitt senaste år. De har hjälpt mig väldigt mycket. 

TV: Premiär för På vallen: ”Herregud”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.