Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Väldigt glad – det är inkludering på riktigt”

Foto: Aftonbladet
Foto: Aftonbladet
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Zebastian Modin fortsätter bryta barriärer.

I singelmixedstafetten på SM ställdes parasportstjärnan mot den svenska skidskytteeliten.

– Jag fick mersmak, jag tycker att skidskytte är väldigt roligt att följa och det är den roligaste vintersporten, säger Modin.

Modin har redan vunnit fem VM-medaljer och fem OS-medaljer som paraskidåkare. Den 26-åriga svensken tävlar i klassen för åkare med synnedsättning.

I Paralympics i Pyeongchang 2018 tävlade han även i skidskytte och slutade sjua. Nu kan han lägga till ytterligare en bedrift på meritlistan. Under söndagen deltog Modin i skidskytte-SM och ställdes mot svenska stjärnor som Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson. 

– Jag blir väldigt glad att förbunden och klubbarna öppnar upp den här dörren, det här är inkludering på riktigt, sa Zebastian Modin i ett pressmeddelande inför tävlingen.

I singelmixedstafetten bildade han lag med Nicolina Lindqvist och sköt med elektroniskt skytte. Det ska motsvara konkurrenternas svårighetsgrad på skjutvallen. Och i spåret hade Modin ledsagaren Robin Bryntesson till sin hjälp. 

”Jag fick mersmak”

Tillsammans med Lindqvist tog parasportstjärnan en 13:e plats i sin första start med Sverigeeliten i skidskytte, drygt sex minuter efter segrarna.

– Jag fick mersmak, jag tycker att skidskytte är väldigt roligt att följa och det är den roligaste vintersporten. Det är skidor jag varit bättre på men jag fick mersmak, men jag måste skjuta lite bättre för att kunna vara med, säger Zebastian Modin efter debuten.

– Jag som är ny som skidskytt tycker att tempot på skjutvallen är svårt, men eftersom jag gillar att ha lite mer fart i spåret så gillar jag singelmixed. Jag hoppas att jag kan kombinera detta framöver.

Hanna Öberg och Jesper Nelin vann SM-guld

Vann gjorde Hanna Öberg och Jesper Nelin i överlägsen stil. Silvret tog Elvira Öberg och Peppe Femling hand om framför bronsmedaljörerna Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen.

Stina Nilsson och klubbkamraten Tobias Arwidson stod för en stark insats och slutade fyra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.