Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ukrainsk skidskytt har åkt fast för dopingbrott

Artem Tysjtjenko
Foto: Filip Singer / Epa / Tt

Den ukrainska skidskytten Artem Tysjtjenko har testat positivt för doping.

22-åringen har avstått att ta B-provet uppger langrenn.com.

Under vintern har det blåst snålt kring skidskyttet. Flera åkare har åkt fast för doping och det har spekulerats i att flera år gamla test skulle analyseras på nytt för att se om oegentligheter framkom.

En av de åkarna som nyligen åkt fast är ukrainskan Olga Abramova som har meriter från världscupen - och nu har ännu en ukrainare åkt dit.

Det är den 22-åriga Artem Tysjtjenko som har testar positivt för meldonium. En substans som sattes upp på Wadas dopinglista i januari i år. Tysjtjenko har avsagt sig rätten till att ta ett b-prov. I skrivande stund har ingen avstängningstid fastslagits för Tysjtjenko.

Tysjtjenko har meriter från världscupen men nådde sina största framgångar på ungdomsnivå. Han tog två brons på JVM 2012 och har även ett EM-guld på U21-nivå från 2014.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.