Tyska sorgen – efter
talangens självmord

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Imago.

Tyska skidskyttarna har sorg.

Talangen Julia Pieper sköt sig, 19 år gammal, till döds med sitt eget tävlingsgevär, enligt Die Welt.

– Skidskyttelandslaget har mottagit nyheten med stor bestörtning, säger tyska skidskytteförbundets talesman Stefan Schwarzbach, enligt Bild.

Nyheten mottogs under måndagen med bestörtning i Tyskland. Skidskytte är en av nationens mest populära vinteridrotter – och Julia Pieper räknades bland de stora talangerna. 19-åringen tävlade i junior-VM i fjol och knackade på dörren till det tyska landslaget.

Nu låter det tyska skidskytteförbundet meddela att hon är död. Enligt Die Welt rör det sig om ett självmord. Pieper uppges ha skjutit sig själv med ett skidskyttegevär i sitt föräldrahem den 16 februari.

– Vi är väldigt ledsna. Det tyska skidskyttelandslaget har mottagit nyheten med stor bestörtning, säger tyska skidskytteförbundets talesman Stefan Schwarzbach.

"Kommer alltid vara hos mig"

Pieper hade ett förhållande med tyska juniorvärldsmästaren i rodel, Toni Förtsch,

Fyra dagar efter att Pieper tog sitt liv publicerade Förtsch en bild på Facebook på de två tillsammans med texten:

"Nu kommer du alltid att vara hos mig. I resten av mitt liv. Nu har du fått det, som du alltid önskat dig."

Enligt Die Welt hade Pieper psykiska problem. Under 2010 tillbringade hon månader på en klinik för att behandla ätstörningar.

Inför det tyska skidskyttelandslagets avfärd till OS i Sotji tränade Pieper regelbundet med OS-deltagarna. Till vardags tävlade hon för WSV Oberhof.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.