Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tyngre dag för Stina Nilsson – efter succén

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

I världscupsdebuten blev det bara en bom.

Men i dagens SM-sprint gick det tyngre för Stina Nilsson som bommade fem skott.

Guldet tog Elvira Öberg hem framför storasystern Hanna Öberg.

Förra veckan gjorde Stina Nilsson debut i världscupen som skidskytt. I sprinten i Östersund stod Nilsson för en fin insats på vallen och satte nio av tio skott. Till sist blev det en 26:e plats.

När det var dags för sprint i SM öppnade 27-åringen starkt i spåret och kom in till det liggande skyttet med bäst tid av de som startat. Väl inne på vallen snubbla Nilsson till när hon sent valde att byta matta. Därefter stod hon för två bom.

I det stående skyttet gick det ännu tyngre och Stina Nilsson fick nöja sig med två träff. Efter en fortsatt fin insats i spåret slutade Nilsson nia i SM.

Guldet då? Det tog Elvira Öberg hand om med storasystern Hanna Öberg åtta sekunder bakom sig. Bronset gick till Mona Brorsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.