TV4 blåser SVT på skidskytte

Publicerad
Uppdaterad
Skidskytte är en av de allra populäraste tv-sporterna i Sverige just nu och en av de sporter SVT storsatsat på och ägt totalt de senaste åren.
Nu kan SportExpressen.se avslöja att TV4 har lyckats knyta åt sig alla rättigheter för världscupen och VM nästa säsong.
- Jag kan bekräfta att det stämmer, i övrigt har jag inga kommentarer, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.
De som tycker om att höra Christer Ulfbåges och Kalle Grenemarks röster när det vankas skidskytte i tv får nog en liten chock över beskedet.
När nästa säsong, 2011/2012, inleds i tv-rutan är det TV4 som gäller. Kanalen har lyckats sno åt sig alla sändningsrättigheter för världscupen, och även VM 2012, kan SportExpressen.se avslöja.

Satsar på vintersport

TV4 har under året sänt en del alpint, och sänder alpina-VM i februari. Även annan vintersport har visats sporadiskt i TV4, men skidskytte har aldrig förut varit aktuellt.
Enligt vad SportExpressen.se erfar kommer tävlingarna att sändas i såväl TV4 som TV4-Sport. För tittare kan det bli ett litet lyft med tanke på att alpint, skidor och skidskytte ofta kan gå under samma tider på helgerna. När nu flera kanaler delar på vintersportsändningarna kan man som tittare välja mer fritt vad man vill se.

TV4 bekräftar

SportExpressen.se nådde sent på fredagskvällen TV4:s sportchef Hans Pekkari på telefon, som bekräftade nyheten.
- Ja, jag kan bekräfta att det stämmer, i övrigt har jag inga kommentarer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag