Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tv-profilerna stoppas – får inte åka till VM

Björn Ferry.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Helena Ekholm.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

OBERHOF. Skidskytte har blivit en stor tittarsuccé i SVT. 

Men under VM stoppas expertprofilerna Helena Ekholm och Björn Ferry att vara på plats.

– Det är ett skört läge om någon skulle bli sjuk, säger Ekholm. 

Världscupen i skidskytte pågår för fullt i tyska Oberhof. Nästa vecka rullar världscupen vidare till Antholz, Italien, det blir också genrepet inför VM för Hanna Öberg och de andra skidskyttarna. 

VM i Pokljuka, Slovenien, inleds den 10 februari och pågår fram till den 21 februari. 

Skidskytte har blivit en stor tittarsuccé för SVT och ”Vinterstudion”. Den pågående coronapandemin har dockställt till problem för kanalen som under världscupen hittills bara har kunnat vara sparsamt på plats på de olika tävlingsorterna. 

Och tidigare i veckan togs beslut om att ingen av de populära expertkommentatorerna, de före detta skidskyttestjärnorna Björn Ferry och Helena Ekholm, kommer att vara på plats på VM i Pokljuka. 

– Det blir från Stockholm, det bestämdes i måndags. Det är så klart lite trist men nu är läget som det är den här säsongen, säger Björn Ferry. 

”Ett skört läge”

Helena Ekholm om att man kommer att bevaka mästerskapet från Stockholm. 

– Tanken var att Björn och Ola skulle åka till Pokljuka och bevaka VM på plats. Men det blir ett ganska skört läge med tanke på omständigheterna. Om Björn blir sjuk där nere eller att jag blir sjuk i Stockholm har vi problem. Som läget är just nu är det bättre att vi är på samma ställe och kan backa upp varandra om det skulle hända något som läget, säger Helena Ekholm.

”Man missar den biten”

Nu blir det både studio och kommenterande från SVT-huset i Stockholm under skidskytte-VM.

– För själva kommenterandet av tävlingar spelar det inte så stor roll var vi är. Men man missar ju den här biten med att träffa åkarna på plats och prata med dem. Åka banan och allt det där. Det är så klart lite trist, men det är också ett speciellt läge med en pågående pandemin. Vi får glädjas över att det blir ett VM överhuvudtaget, säger Helena Ekholm. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.