Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tungt lopp för Öberg: ”Är hon inte nöjd med”

Hanna Öberg.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Hanna Öberg slåss om segern i den totala världscupen. 

Men i sprinten hade svenskan en tung dag på vallen samtidigt som Tiril Eckhoff tar femte raka sprintsegern. 

– Tre bom är två för mycket, det är Hanna inte nöjd med, säger SVT:s expert Björn Ferry. 

När det under lördagen var dags för sprinttävlingar i Nove Mesto var förhoppningarna på Hanna Öberg stora. Svenskan slåss om segern i den totala världscupen och har under den här säsongen vunnit två sprinttävlingar. 

Men det ville sig inte för Hanna Öberg på vallen. 

Efter en stark start i spåret gled hon in på vallen för det liggande skyttet och skruvade direkt. Det resulterade i en bom följt av fyra träff.

När det sen var dags för det stående hade Öberg känn på topplaceringarna trots en bom, men drog på sig ytterligare två bom och tvingades återigen in i straffrundan. 

– Nej, det var trist. För totalen är det inte heller bra. Tre bom är två för mycket, det är hon inte nöjd med, säger Björn Ferry i SVT.

”Hon blir svår att slå”

Vem som vann? 

Det gjorde norskan Tiril Eckhoff. Trots en bom tog hon sin femte raka sprintseger och utökar nu ledningen i den totala världscupen. 

– Nu blir hon svår att slå, säger Björn Ferry. 

Segern för Eckhoff innebär också att hon nu är historisk. Det var nämligen den 22:a världscupvinsten för norskan och hon tangerade därmed Liv Grete Skjelbreid och Laura Dahlmeiers tidigare rekord över flest segrar i världscupen.

För det övriga svenska laget var det också en tung dag på vallen. Linn Persson noterades för två bom, Elvira Öberg tre och Mona Brorsson två. 

– Det är en ganska svag svensk insats, men att det inte är någon som kommer igenom med bra skytte så är det så. Rent åkmässigt så ser det svagt ut för systrarna Öberg men hade Linn Persson skjutit bättre hade hon varit med där upp, säger Björn Ferry. 

Hanna Öberg är i ren åktid 51 sekunder efter Tiril Eckhoff som är snabbast. Elvira Öberg är 1,05 efter och Linn Persson 39,7 sekunder bakom. 

Till morgondagens jaktstart lyckades bara tre av sex svenskor kvalificera sig, då det är de 60 främsta som får köra den. 


Resultat sprint, damer

1. Tiril Eckhoff, Norge (1) 

2. Julia Dzhima, Ukraina (0) +9.3

3. Lisa Vittozzi, Italien (0) +15.0


Sverige: 

21. Linn Persson (2) +1:03,8

36. Hanna Öberg (3) +1:32,0

42. Mona Brorsson (2) +1:46,8

61. Elvira Öberg (3) +2:03,8

82. Ingela Andersson (4) +2:40,9

96. Anna Magnusson (4) +3:13,9

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.