Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Tror inte Lindström jublar över det här"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Junge, Heiko
Foto: Emmalisa Pauly
Foto: Johanna Lundberg

Wolfgang Pichler återvänder som ny förbundskapten för Sveriges skidskyttelandslag.

Björn Ferry tycker å ena sidan att det känns "lite panikartat", å andra sidan smart av ledningen.

– Han kommer säkert att ge hopp och framtidstro inför Östersund-VM 2019, säger Ferry till SportExpressen.

Under onsdagskvällen stod det klart att Wolfgang Pichler återvänder som förbundskapten för svenska skidskyttelandslaget.

SVT var först med nyheten att 60-åringen lämnar sin mentorsroll inom landslaget, för att bli högste chef med tidigare förbundskaptenen Johan Hagström och Mattias Nilsson under sig.

Sedan tre år tidigare har Pichler arbetat för ryska damlandslaget, men dessförinnan har han hjälpt Anna Carin Zidek, Helena Ekholm och Björn Ferry till OS- och VM-medaljer.

– Det är blandat... Det känns lite panikartat. Som att man vill få in sponsorer och uppmärksamhet i media. "In med Wolfgang igen så blir det bra", ungefär, säger Björn Ferry.

"Kan få effekt"

– Men ur det perspektivet är det på ett sätt bra också. Han ger säkert hopp och framtidstro inför VM på hemmaplan 2019. Han har energi och entusiasm.

Sveriges skidskyttelandslag består av en stor stjärna i Fredrik Lindström. Där bakom är det ett stort antal unga, oprövade namn på både herr- och damsidan som har långt kvar till toppen.

– För de som är tidigt i karriären så kommer Pichler att fungera bra. Han kommer att visa hur man bedriver skidskytteträning med disciplin. En del vet inte vad som gäller, om man till exempel kommer direkt från gymnasiet. Där kan det få effekt, säger Ferry.

"Inte helt lätt"

Han är inte lika övertygad om att Pichler kommer att kunna ta Lindström till nästa nivå.

– Nja. Jag tror inte att Lindström jublar över det här. Det fungerar inte med belöning och bestraffning på en högre nivå. Där är det mer attityder och värderingar som spelar in, säger Ferry.

– Lindström kommer att behöva tänka självständigt och använda situationen på bästa sätt. Det är inte helt lätt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.