Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SVT: ”Bytet lär öka intresset ytterligare”

Stina Nilsson byter till skidskytte.Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
SVT förlängde nyligen rättigheterna för skidskyttet.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Jacob Hård trodde först att Nilssons karriärsval var ett skämt.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Vinterstudions projektledare Christoffer Braw.Foto: JANNE DANIELSSON / SVT

Stina Nilsson gör en drastisk ändring - och byter sport. 

Nyheten är positiv för SVT - som nyligen förlängde sändningsrättigheterna för världscupen i skidskytte. 

– Vi vet hur väldigt populärt skidskytte är bland Vinterstudions tittare och med Stina Nilssons byte lär intresset öka ytterligare, säger Vinterstudions projektledare Christoffer Braw. 

Nyheten kom närmast från ingenstans under söndagseftermiddagen. Stina Nilsson meddelade att hon gör en drastisk ändring i sin karriär, och väljer från och med nästa säsong att satsa på skidskytte. 

– Jag kommer aldrig förlåta mig själv om jag inte testar det här, säger Nilsson till SportExpressen

För SVT och Vinterstudion är bytet knappast något negativt. Skidskytte drar stora tittarsiffror, VM arrangeras varje år i jämförelse med längd som kör vartannat, och nyligen säkrades sändningsrättigheterna för skidskyttet till säsongen 2026 (rättigheterna till världscupen i längdskidåkning förlorar SVT till Nent från och med hösten 2021).  

– Vi vet hur väldigt populärt skidskytte är bland Vinterstudions tittare och med Stina Nilssons byte lär intresset öka ytterligare, säger Vinterstudions projektledare Christoffer Braw, och fortsätter: 

– Stina Nilssons nya satsning är givetvis något som Vinterstudion kommer att bevaka nära. 

”Trodde det var ett dåligt skämt”

Det var SVT som var först att berätta om Nilssons byte, och kommentatorn Jacob Hård uttryckte stor förvåning i Sportspegeln. 

– Jag reagerade som många andra. Jag trodde länge att det var ett dåligt skämt. Att en världsstjärna, mitt i karriären, byter sport, det trodde jag inte. 

– Hon är en väldigt genomtänkt person som dessutom älskar utmaningar. Hon är dessutom en väldigt självständig person, och utifrån det perspektivet är det här inte så överraskande, säger Hård. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.