Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Oerhört besviken – jag vet inte vad som hände”

Foto: GEPA PICTURES/ THOMAS BACHUN / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: EBERHARD THONFELD / IMAGO/CAMERA 4/IBL

RUHPOLDING/STOCKHOLM. Sverige fick en mardrömsstart i stafetten i Ruhpolding när Anna Magnusson föll på den första sträckan.

– Jag är oerhört besviken. Jag vet inte vad som hände i fallet, säger Magnusson. 

Det svenska laget kom dock tillbaka och fixade till slut en femteplats.

Det svenska damlaget kom till stafetten i Ruhpolding med en andraplats från Oberhof i förra veckan i bagaget. 

Men det började illa inför de fullsatta läktarna. 

Anna Magnusson – som gjorde comeback i världscupen för drygt en vecka sedan efter sin handskada – föll olyckligt på den första sträckan och Sverige var långt efter täten när Magnusson växlade över till Linn Persson. 

– Jag vet inte vad som händer. Jag vill så mycket och står på allt vad jag kan och sedan kommer den där vurpan, jag vet inte kanske var det en isfläck. Men sådant ska inte få hända, säger Anna Magnusson efter loppet. 

När Linn Persson tog över imponerade hon stort ute i spåret och än mer på vallen, där hon noterades för ett prickfritt skytte i liggande och en bom i det stående.

Perssons serie i det liggande skyttet landade på 21 sekunder – snabbast av alla.

– Herregud, det är väldigt bra. Jag är ändå nöjd. Jag kände att jag fick ett bra förstavarv. Sen att jag bommade i stående... jag var helt säker på at det var träff. Jag var helt säker. Jag var på väg att sätta på mig geväret när jag fick veta att det var en bom, säger Persson. 

Sverige femma i damernas stafett

Persson växlade över till Mona Brorsson som tog in ytterligare på täten, samtidigt som det tyska laget sköt bort sig fullständigt i det sista skyttet. Brorsson växlade över till storstjärnan Hanna Öberg, som gick ut som sexa, 48,5 sekunder efter ledaren Frankrike.

– Utgångsläget var att jag hade häng på att nå en riktigt bra placering. Då gäller det att vara offensiv och jag gick ut hårt på första varvet, säger Hanna Öberg som öppnade med en bom i det liggande skyttet, men sköt snabbt. 

– Jag tycker inte att det gör så mycket att jag får den bommen där, när det går så snabbt. Men när jag kommer till det stående vet jag att jag måste skjuta snabbt där också för att ha en chans på en pallplats. Men då tappar jag tyvärr lite fokus, och de tre sista skotten skjuter jag bara i väg. En form av chansning. 

Hanna Öberg körde till slut in Sverige på en femteplats. 

Norges fjärde raka seger

Norge, som fick se Marte Olsbu Röiseland skjuta snabbt och fullt, vann stafetten före Frankrike samtidigt som Schweiz slutade trea. 

Det var Norges fjärde raka stafettseger på damsidan, vilket också innebär att norskorna har vunnit samtliga världscupstafetter i vinter. 

– Det är imponerande. Men vi såg att de inte åkte helt perfekt rakt igenom i dag. Så visst finns möjlighet att slå dem i VM, säger Hanna Öberg. 

VM i italienska Antholz inleds den 13:e februari. 

 

LÄS MER: Svenskdoldisen fixade skräll: ”Sensationellt” 

LÄS MER: Skidskytte-VM 2020 - allt du behöver veta 

20 profiler letar klubb – kan skriva på gratis

Har gjort 48 landskamper Hyllad i Turkiet ”Den nya Isaksson”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.