Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Svenskar kanske blir upprörda nu”

Foto: PIERRE TEYSSOT / WWW.IMAGO-IMAGES.DE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND. Norge har fått en drömstart på VM.

Efter guldet i mixedstafetten stack en viss detalj på skidskyttarnas utrustning ut.

– Svenskarna blir kanske lite upprörda och tänker: ”Fan, här kommer de dryga norrmännen”, säger Tiril Eckhoff och skrattar.

Hanna Öberg och Mona Brorsson var båda smärtsamt nära att ta medalj i damernas sprint under fredagskvällen.

Öberg var sex tiondelar efter bronsmedaljören Laura Dahlmeier och Brorsson slutade femma efter att ha drabbats av ett ovanligt strul på skyttevallen.

– Man använder en armrem för stödet, en krok man hakar i. Den hade hamnat lite på sniskan och hakat i magasinshållaren så jag fick inte ur mitt gamla magasin för att byta till ett nytt. Det har aldrig hänt förut, sa Brorsson.Sverige har fått en fin start på hemma-VM och har efter två tävlingar en fjärdeplats och två femteplatser. Norge har dock varit snäppet vassare.

I damernas sprint tog Ingrid Landmark Tandrevold, 22, ett sensationellt silver i sitt första VM-lop och i premiären blev det guld i mixedstafetten. När de norska åkarna, med Tiril Eckhoff och Johannes Tingnes Bö i spetsen, dök upp i den mixade zonen var det en viss detalj som stack ut.

Norska detaljen som sticker ut under VM

Färgen på det spänne som håller ihop stavarna hade ändrats. Från rött till guld.

Och det var så klart ingen slump.

– Nej, det är det inte. Vår sponsor Swix har tagit fram dem till oss som tar guldmedaljer här i VM, säger Marte Olsbu Röiseland.

Lagkamraten Tiril Eckhoff:

– När vi inte vinner får vi ha de vanliga röda. Men när vi vann stafetten byttes de ut till guld i stället. Svenskarna kanske blir lite upprörda och tänker: ”Fan, här kommer de där dryga norrmännen”, säger hon och skrattar.

Huruvida det svenska laget har liknande upplägg återstår att se.

– Det har de säkert, med guldjackor och guldglasögon och så vidare. Det hoppas jag i alla fall. Sverige kommer snart ta medalj. Både Hanna och Mona var grymt bra i sprinten, men hade inte marginalerna med sig. De blir väldigt farliga i jaktstarten på söndag. Det var väldigt tätt i sprinten, så det är fullt möjligt, säger Eckhoff.

Foto: PIERRE TEYSSOT / WWW.IMAGO-IMAGES.DE

VM-debutanten Ingrid Landmark Tandrevold överraskade alla, även sig själv, då hon tog hem silvret i sprinten. 

Hon har dock inte samma sponsor som Eckhoff och Röiseland.

– Jag har inte samma stavar som de andra. Du får kolla med dem på Leka (hennes sponsor) om det var så att de inte trodde på mig inför VM. Då hade de väl tillverkat några i silver, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.