Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kärleksdramat som drabbar landslaget

Martin Ponsiluoma och Hanna Öberg.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Jesper Nelin.
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

Skidskyttestjärnorna Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma är ett par, berättade Expressen i dag.

– Det känns väldigt bra, säger Öberg. 

Samtidigt har Öbergs före detta pojkvän, lagkamraten Jesper Nelin, hittat kärleken i Ponsiluomas före detta flickvän.

Nelin tror att det kan påverka stämningen i laget.

– Vi var ett sammansvetsat landslag innan men så är det inte riktigt nu. Jag vet inte om vi kommer bli kompisar igen, säger Nelin till Aftonbladet.

Hanna Öberg slutade fyra i den totala världscupen i skidskytte förra säsongen och på VM i Pokljuka blev det tre medaljer. 

För Martin Ponsiluoma innebar den förra säsongen hans stora genombrott när han tog guld i sprinten på VM och var en del i ytterligare två lagmedaljer för Sverige. 

Öberg och Ponsiluoma är ihop

Inför den kommande säsongen avslöjar skidskyttestjärnorna Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma att de är ett par sedan en tid tillbaka.

– Det stämmer att vi är tillsammans och det känns väldigt bra. Och vi tyckte att det passade bra att gå ut offentligt med det nu, säger Hanna Öberg till Expressen.

Hon förbereder sig precis som resten av åkarna i det svenska skidskyttelandslaget för den kommande säsongen.

– Försäsongsträningen har flutit på bra och det känns som att formen kommer allt mer, säger Öberg som just nu befinner sig hemma i Östersund. 

– Jag har dragit en del lärdomar från förra säsongen som jag kan dra nytta av i mitt upplägg nu, men för övrigt liknar den här försäsongen mycket hur vi har jobbat tidigare.

Stjärnorna blev tillsammans med varandras ex

Samtidigt som Hanna Öberg och Martin Ponsilouma blivit ett par har också Jesper Nelin hittat kärleken igen. Nelin och Hanna Öberg var tidigare ett par, men i slutet av november i fjol år sedan berättade Öberg att paret gått skilda vägar. 

Nelin är nu tillsammans med Ponsiloumas exflickvän Fanny Johansson.

– Fanny och jag pratade med varandra och det hjälpte ganska mycket. Då var det som att jag och Fanny lärde känna varandra och hittade varandra också, säger Nelin till Aftonbladet.

”Var väl lite turbulens”

Jesper Nelin säger att den senaste tidens händelser har påverkat skidskyttelandslaget som inte längre är lika sammansvetsat.

– Det har varit speciellt absolut, men nu har det blivit som det har blivit. Jag tror att alla tycker det fungerar okej, men jag vet inte om Martin och jag kommer bli kompisar igen, säger Nelin.

Martin Ponsiluoma berättar också om hur landslaget har påverkats.

– I Tjeckien var det väl lite turbulens men sen har vi skött det väldigt professionellt och inte haft några problem med det. Från min sida i alla fall. Jag tycker det har varit bra, säger Ponsiluoma till Aftonbladet.

Nästa vecka åker skidskyttelandslaget på träningsläger till Idre.

Världscupen i skidskytte inleds i just Östersund sista helgen i november. Säsongens stora höjdpunkt är OS i Peking i februari. 

https://www.instagram.com/p/CVIbWu1sOoJ/

Martin Ponsiluoma sammanfattar VM 

Martin Ponsiluoma efter herrarnas masstart i skidskytte-VM.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.