Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret till Northug: ”Du ser tjock ut!”

Se intervju med Petter Northug
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: WOLD, OLE MARTIN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Plötsligt händer det.

Petter Northug har åkt på stryk i paradgrenen hånfulla ordkrig.

Men Tiril Eckhoffs verbala attack var så pass hård att hon kände sig tvungen att skicka ett förlåt-sms efteråt.

– Jag fick ångest, säger den norska skidskyttestjärnan i podcasten Kant ut. 

Tiril Eckhoff, 29, gjorde succé under skidskytte-VM i Östersund då hon tog hem guldmedaljer i både stafett och mixstafett.

Dessutom: Ett silver i jaktstarten.

Om tre månader är det dags för världscuppremiär i samma stad och det norska landslaget förbereder sig för fullt för ännu en säsong. 

I podcasten ”Kant ut”, som Eckhoff har tillsammans med landslagskollegan Ingrid Landmark Tandrevold, berättar nu 29-åringen om en episod som utspelades under ett av dessa sommarpass.

Eckhoffs vikthån mot Northug: ”Du ser tjock ut”

Det skulle visa sig att även den forne norske skidkungen Petter Northug var på plats.

– Jag var nyligen i Maridalen tillsammans med min pojkvän Åmund för att köra stakträning. Jag var arg, på ett aggressivt humör, då det plötsligt kommer en bil på högersidan. Och där någon filmar mig med en kamera. Det var Petter Northug och han sa ”Du ser pigg ut!”.

Eckhoff fortsätter:

– Jag svarade: ”Och du ser tjock ut”.

Eckoff berättar vidare att hon fick en klump i magen efter repliken, att det inte alls är likt henne att säga något sådant, men att hon fortsatte träningspasset ändå. 

– De andra bara skrattade men jag fick ångest, säger hon i podden.

Skidskyttestjärnan mådde så pass dåligt efteråt att hon kände sig tvungen att be om ursäkt.

Hon skickade ett sms till Northug.

– Då svarade han: ”Jag förtjänade den, men jag har fortfarande inte rest mig från det. Det är långt kvar till VM, jag har blivit en bättre person nu som är med ödmjuk”. Jag skämdes, säger Tiril Eckhoff.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.