Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superstjärnan struken precis innan stafetten

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

ÖSTERSUND. En stafettrysare väntar.

Detta utan världscuptvåan Dorothea Wierer.

Precis innan start kommer beskedet att Sveriges rival Italien tvingats stryka jättestjärnan.

– Det blir ett väldigt försvagat lag, säger experten Helena Ekholm i SVT.

De svenska damerna, vars lag består av Linn Persson, Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg, jagar nya medaljer under lördagen.

För drygt ett år sedan blev det ju silver i Pyeongchang. Precis innan start meddelar det italienska laget, som på förhand pekats ut som en av de stora medaljfavoriterna, att storstjärnan Dorothea Wierer struktis ur laget. 

– Nu fick vi, alldeles nyss, veta att Dorothea Wierer inte är med för Italien, vilket försvagar dem jättemycket, säger SVT:s kommentator Ola Bränholm i SVT.

 

LÄS MER: Skidskytte-VM 2019 – allt du behöver veta. 

 

Beskedet: Storstjärnan stryks i stafetten

Dorothea Wierer, 28, har en supervinter bakom sig och ligger tvåa i världscupen, strax bakom landslagskollegan Lisa Vittozzi. Tidigare under skidskytte-VM i Östersund har hon vunnit ett silver (singelmixedstafett) och ett brons (mixedstafett).

Det är oklart vad som ligger bakom strykningen och SVT:s expert Helena Ekholm är av samma uppfattning som Ola Bränholm. Det här är ett rejält bakslag för Italien.

– Det är ett väldigt försvagat italienskt lag, säger hon.

Wierer ersätts av Alexia Runggaldier.

”Ligger nästan där på Haaland-nivå”

Så ska Edward Chilufya slå igenom i år: ”Jag kommer få mitt stora genombrott” • Särskilda träningen • Personliga sorgen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.