Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succédebut för Hanna Öberg

Foto: SVT
Foto: SVT
Foto: SVT

Det blev succé när skidskyttetalangen Hanna Öberg under kvällen gjorde sin individuella världscupdebut. 21-åringen sköt fyra bommar, men slutade trots det på en åttondeplats i tävlingen.

– Jag fattar ingenting. Det här hade jag aldrig trott på förhand, säger Hanna Öberg till SVT efter tävlingen.

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Hanna Öberg har beskrivits som ett av svenskt skidskyttes stora framtidshopp, och lyckades förra säsongen som första svensk skidskytt att bli dubbel juniorvärldsmästare.

I söndags deltog Hanna Öberg i sin första världscuptävling någonsin då hon fick chansen att åka den andra sträckan i mixstafetten i Östersund. Då svarade hon upp för de höga förväntningarna genom en fin insats där hon växlade över endast ett fåtal sekunder från ledning.

"Vi slutade alltså på en sjätteplats och det trots att genomförandet inte riktigt var hundraprocentigt. Den känslan är fantastiskt att vi är sexa men att det finns mer att hämta. ​Vilken fantastiskt rolig debut det här blev!", skrev Öberg på sin blogg efter tävlingen.

"Fattar ingenting"

I dag gjorde hon sin individuella världscupdebut i damernas distanslopp över 15 kilometer. Då lyckades Öberg överträffa sig själv. 21-åringen gick trots svåra förhållanden och fyra bommar i mål på en sjunde plats, och Öberg slutade till slut som bästa svenska på en åttondeplats.

– Jag fattar ingenting. Det här hade jag aldrig trott på förhand, säger Hanna Öberg till SVT efter tävlingen.

Öberg berättar att hon inte fick några rapporter under de första varven på tävlingen. Under sista varvet började hon få rapporter om att hon låg sjua – något som hon till en början inte trodde kunde vara möjligt.

– Jag tänkte bara va? Seriöst? säger hon.

Därför är det en väldigt lycklig tjej som lämnar Östersund med 34 färska poäng.

– Otroligt. Jag vet inte vad jag ska säga, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!