Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marte Olsbu Röiseland osäker inför VM-premiären

Marte Olsbu Röiseland.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

OBERHOF. I dag inleds skidskytte-VM i Oberhof. 

Men i det norska lägret är det ovisst.

Storstjärnan Marte Olsbu Röiseland är osäker inför premiären. 

– Jag har ingen aning om min kropp kommer att fungera, säger hon till Dagbladet

Marte Olsbu Röiseland blev OS-drottning i Peking förra vintern när hon tog hem hela tre guld och ett brons. 

Men den här säsongen har varit desto tuffare för den norska storstjärnan. Olsbu Röiseland blev sjuk i bältros i höstas och det var först efter nyår, under världscuptävlingen i Pokljuka, som hon var tillbaka. 

Efter comebacken har Marte Olsbu Röiseland kört sju lopp totalt. Hennes bästa individuella placering är fjärdeplatsen i Antholz. 

Och när skidskytte-VM i dag inleds med mixedstafett är läget oklart kring 32-åriga Olsbu Röiseland som ska gå andrasträckan för Norge. 

– Det är en helt ny utmaning att ha haft så lite träningstid under hösten och tävlat så lite och nu gå in i ett mästerskap. Jag har ingen aning om hur min kropp kommer att fungera och vilken form jag kan förvänta mig att jag har, säger Marte Olsbu Röiseland till Dagbladet

”Har en nära dialog”

Norge vann mixedstafetten i OS i Peking förra vintern, där Olsbu Röiseland var en del av laget, och landslagstränaren Per Arne Botnan menar att det är motiverat att ta ut Marte Olsbu Röiseland till dagens mixedstafett. Trots att hennes form är osäker. 

– Vi har en nära dialog med alla åkare och vad som är bäst för dem. De vill gärna få en bra start på mästerskapet och då har det visat sig att mixedstafett är ett bra lopp att börja med, säger Botnan. 

Norge ställer upp följande åkare i dagens mixedstafett, Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Röiseland, Sturla Holm Laegreid och Johannes Thingnes Bö. 

För svensk del kör Hanna Öberg, Elvira Öberg, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson.

LÄS MER: Skidskytte-VM 2023 – hela programmet med alla tv-tider. 

Samuelsson: ”Kommer bli det häftigaste någonsin”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.