Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnparets son avled under nyår

Frode Andresen
Foto: RUDI BLAHA / AP
Frode Andresen och Gunn Margit Andreassen
Foto: Ole Martin Solberg.
Gunn Margit Andreassen.
Foto: MARCUS ERICSSON / MARCUS ERICSSON © BILDBYRÅN

Idrottsparet Gunn Margit Andreassen och Frode Andresen skakas av en tragedi. 

Morgonen efter nyårsafton hittade stjärnorna sin son David, 13, död i sin säng.

– Vi är i bottenlös sorg. Det ofattbara och otänkbara har hänt, säger paret i ett pressmeddelande enligt VG.  

Gunn Margit Andreassen och Frode Andresen är ett av Norges mest folkkära idrottspar. Båda två är före detta världsmästare och Andresen har dessutom ett OS-guld från Salt Lake City 2002. 

Nu lider Norge med det välkända paret. Efter nyårshelgen hittades parets äldste son David Aas Andresen, avliden i sin säng. 

Skidparets son död

– Vi är i bottenlös sorg. Det ofattbara och otänkbara har hänt. Man ska inte mista ett barn på 13 år, säger Andreassen ocn Andresen i ett pressmeddelande enligt VG. 

David var diagnosticerad med epilepsi sedan ett par år tillbaka, men familjen såg inga tecken på sjukdom under nyårsafton.

– Det var en glad och nöjd pojke som gick till sängs, säger familjen i pressmeddelandet. 

– Han levde ett helt normalt liv. Fotboll var det stora i hans liv. Det var fotboll med lagkamraterna i Haugsbygd IF, det var fotboll ute i trädgården, fotboll på tv-spelet Fifa i soffan eller fotboll inomhus med en mjuk boll. Real Madrid var hans favoritlag. 

Dödsfallet ska utredas

Nu ska sonen obduceras för att föräldrarna ska kunna få ett definitivt besked om hans bortgång. Familjens tidiga bedömning är att David fick ett epileptiskt anfall under natten. Obduktionsrapporten kommer att vara klar om några månader.

– Vi måste så snabbt som möjligt komma tillbaka in i vardagen och ta hand om våra andra barn. Men vi kommer att sörja en lång tid framöver, säger familjen i ett pressmeddelande. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.