Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stinas bakslag: Stoppar alla tävlingar i Sverige

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: NISSE SCHMIDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den gångna helgen gjorde Stina Nilsson debut som skidskytt. 

Tanken var att Nilssons nästa tävling skulle vara i Östersund första helgen i december. 

Men nu stoppas alla nationella tävlingar den närmsta månaden på grund av coronapandemin.

– Det är jättesynd, säger skyttetränaren Jean-Marc Chabloz. 

Den gångna helgen avgjordes Sverigepremiären i Idre. En tävling som drog till stor uppmärksamhet mycket med anledning av att den före detta längdstjärnan Stina Nilsson då gjorde sin första tävling som skidskytt. 

I debuten slutade Nilsson elva i sprinten, dagen efter i distansloppet gick det tyngre och efter tio bom slutade Nilsson på plats 27. 

Nästa helg inleds världscupen i finska Kontiolahti men dit är inte Stina Nilsson uttagen och planen har varit att 27-åringen ska köra tävlingar i Sverige för att skaffa sig mer tävlingserfarenhet på hemmaplan. 

Nästa tävlingstillfälle för Stina Nilsson var tänkt att vara den första helgen i december i Östersund. 

Men nu meddelar skidskytteförbundet att alla nationella tävlingar ställs in fram till och med den 14 december på grund av coronapandemin. 

Därmed står Stina Nilsson utan tävlingar de närmsta veckorna. 

– Det är jättesynd men tyvärr är det så här läget är just nu, säger skyttetränaren Jean-Marc Chabloz. 

Nilsson förlorar minst två tävlingshelger

Skidskytteförbundets generalsekreterare Rikard Grip:

– Det kommer att vara helt tävlingsfritt nationellt och regionalt under den här perioden. Och det kommer inte att göras några undantag. Enskilda aktiva kommer däremot kunna genomföra sin träning som vanligt, men några tävlingar blir det inte. 

Planen var att Stina Nilsson också skulle köra Sverige cupen i Boden 12-13 december men även den ställs alltså in. 

IBU-cupen, nivån under världscupen där Stina Nilsson sannolikt kommer inleda sitt internationella tävlande, är inställd fram till nyår och inleds först i januari. 

Senast den 10 december ska det svenska skidskytteförbundet förbundet komma med ett nytt besked om nationella tävlingar kan komma att återupptas efter den 14 december. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.