Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stina Nilsson tillbaka – tävlar i världscupen

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Stina Nilsson är återigen tillbaka när nya världscuptävlingar väntar under helgen i österrikiska Hochfilzen.

Det bekräftar det svenska skidskytteförbundet på sin hemsida. 

 – Tar de ut sex stycken tycker jag att hon har en plats, säger SVT-experten Björn Ferry.

Stina Nilsson är tillbaka i världscupen.

Efter att ha satts åt sidan i den senaste världscupen, finns Nilsson nu åter med i helgens världscuptävlingar i österrikiska Hochfilzen samtidigt som Johanna Skottheim inte finns med.

 – Sjusjön var intensivt med två för mig helt nya tävlingsformer, supersprint och masstart 60. Jag tar med mig en massa nya erfarenheter i bagaget därifrån och är givetvis jätteglad över uttagningen till världscuptävlingarna i Hochfilzen, säger Stina själv om uttagningen.

Under helgen som var åkte Stina Nilsson IBU-cupen, där hon trots sju bom i masstarten placerade sig på en sextonde plats i tävlingen tack vare sin snabba åkning. En snabbhet som även visade sig i sprinten där hon hade bäst åktid av alla tävlande.

Nu finns hon alltså med i Hochfilzen till helgen.

 – Det var väl ganska väntat. Dels för att Stina Nilsson har gjort bättre resultat än Skottheim i världscupen och så fick hon ju bra placeringar i Östersund. Det hon gjorde i IBU-cupen var ju inte så jättelysande, men de var bra tävlingar de också. Det känns ju som hon är nummer sex och då ska hon ju få åka, säger Björn Ferry till SVT. 

”Just nu är det på gränsen”

Med ett OS som stundar menar den forne skidskytten Björn Ferry att chansen för Stina Nilsson finns att bli uttagen. Om man väljer att ta med sex åkare i stället för fem.

 – Hon fortsätter ju att hålla en hög nivå i åkningen. Det räcker ganska långt. Sen vet vi ju att skyttet är ojämnt. Men när hon får till det så är det ju bra. Men har hon en chans att komma med på OS? Just nu är det på gränsen. Det är tuff konkurrens om platserna. Tar de ut sex stycken tycker jag att hon har en plats, men tar de ut fem tycker jag inte att hon har en plats, menar Ferry.

Tränaren nöjd med starten

Sverige leder nationscupen på damsidan, medan Sebastian Samuelsson på herrsidan ligger på en andraplats i den totala världscupen. Med endast tre poäng upp till förstaplatsen. Något som är till belåtenhet för huvudtränare Johannes Lukas.

 – Vi är självklart väldigt nöjda med den här starten. Åktiderna talar sitt tydliga språk, vi har många åkare som åkt väldigt fort i Östersund där Elvira och Sebastian sticker ut som snabbast i världen just nu, säger Lukas.


Truppen som är uttagen

Damer:


Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb

Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb

Linn Persson, SK Bore

Mona Brorsson, Finnskoga IF

Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb

Stina Nilsson, Lima SKG  


Herrar:


Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb

Oskar Brandt, I 2 IF

Malte Stefansson, Oxbergs IF

Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb

Martin Ponsiluoma, Tullus SG

Sebastian Samuelsson, I 21 IF

Stina Nilsson sköt fullt två gånger om: ”Skithäftigt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.