Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stina Nilsson skadad – står över tävling

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD

Stina Nilsson sträckte ljumsken när hon halkade under ett träningspass med stavgångsintervaller.

Nu hoppar hon av helgens skidskyttetävling i Mora.

– Det är ingen fara, men i samråd med min fysio har vi kommit fram till att det är för stor risk för mig att tävla på lördag, säger hon.

Det var under landslagslägret i Sollefteå tidigare i veckan som Stina Nilsson skadade sig. Hon halkade och sträckte sig i ljumsken när hon körde stavgångsintervaller på Hallstaberget.

– Det var ganska blött gräs och jag fick ett tjuvsläpp, halkade och sträckte ena ljumsken, berättar Nilsson för TT.

Var affischnamn 

Stina Nilsson berättar att sträckningen nu känns bättre, men hon tänker mer långsiktigt mot den kommande säsongen då hon hoppas etablera sig i världscupen. Därför hoppar hon av lördagens skidfestival i Mora där hon var ett av affischnamnen tillsammans med längdåkarna Calle Halfvarsson, Anna Dyvik och Johanna Hagström.

– I min värld kanske jag kunnat ställa mig på startlinjen och ta risker. Men å andra sidan vet jag att om jag ställer mig på ett par skidor kommer jag att åka tills jag stupar. I samråd med min fysio har kommit fram till att det är för stor risk för mig att tävla på lördag, säger Stina Nilsson och fortsätter:

– Det är ingen fara, men jag vill inte gå in i säsongen med något som begränsar mig och framför allt inte störa något inför nästa läger som är i Idre och är väldigt viktigt. Samtidigt ville jag verkligen starta, tänker på klubben (IFK Mora) och känner f-n varför skulle det ske? Men nu blev det så och jag får ta det.

Skadad i VM 2019

Stina Nilsson fick en allvarlig muskelbristning inför VM i Seefeldt 2019, då hon fortfarande var längdskidåkare. Det gav en del lärdomar.

– Den här skadan är inte i närheten av den skadan. Då var ju muskeln. Men efter det har jag lärt mig att motgång inte alltid behöver betyda något negativt.

Stina Nilsson gör sin andra säsong som skidskytt och skrällvann sprinten i rullskidskytte-SM i augusti före Elvira och Hanna Öberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.