Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skadad på träning efter rejäl krasch

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD

Skidskytten Stina Nilsson, 27, är skadad. 

Det efter att ha kraschat rejält under träning. 

– Det känns givetvis väldigt tråkigt, säger Stina Nilsson som har fått en fraktur. 

Det var under ett vanligt träningspass i Östersund som olyckan var framme och Stina föll i en utförsbacke och landade på armbågen.

– Stina har en mindre fraktur vid armbågen som behandlas med avlastning. Jag känner mig trygg i den expertishjälp Stina får i Östersund och det finns mycket goda förhoppningar på att läkningen kommer gå bra säger landslagsläkare Lykke Tamm i ett pressmeddelande i från Skidskytteförbundet. 

Stina Nilsson kommer nu inte kunna belasta armbågen och köra med stavar på sex veckor. 

– Det är inga problem att genomföra träning men vi får vara lite kreativa och hitta lösningar så Stina kan träna men samtidigt läka på bästa sätt. Jag har redan anpassat hennes träningsplan och hon är snart i gång med alternativ träning. Stina kommer jobba tätt med Marcus Bystedt vår fysioterapeut för rätt stöd, säger landslagstränaren Johannes Lukas.

Missar SM

Enligt planen skulle Stina Nilsson ha kört rullskidskytte-SM nästa helg, men i och med skadan blir det inte så. 

– Det är tråkigt för Stina att missa ett värdefullt tillfälle att träna på sina tävlingsrutiner men vi ser framåt och kommer göra allt för att Stina kommer vara väl förberedd till Sverigepremiären på Idre Fjäll 14-15 november, säger sportchef Anna Maria Uusitalo.

Stina Nilsson: ”Känns tråkigt”

Stina Nilsson om olyckan: 

– Det känns givetvis väldigt tråkigt att kraschen resulterade i en fraktur, men jag känner mig samtidigt otroligt tacksam att jag har ett så bra team runt mig. Jag ska inte glömma bort att det är en fraktur, men jag känner mig redan mycket bättre och tror på snabb läkning, säger Nilsson.

 

https://www.instagram.com/p/CEG-GFQJOSn/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.