Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stina Nilsson hyllas i Norge efter debuten

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

En tyngre tävling under söndagen.

Men Stina Nilsson har redan hyllats i vårt västra grannland.

– Skyttemässigt klarar hon av sin debut på ett smidigt sätt och i spåret är hon tekniskt överlägsen, säger den norske experten Torgeir Björn till NRK.

Stina Nilsson har gjort sina första tävlingar som skidskytt med två lopp i Idre under helgen.

Det började med ett lyckat lopp i sprinten över 7,5 kilometer där Nilsson satte sju av de tio skotten under tävlingen. Men under söndagen hade hon det tuffare med skyttet och hade hela tio bom på de fyra skjutserierna.

Men det borde hon inte vara alltför nedstämd över, för om man ska tro Norges experter kommer hon snart tävla om ädla medaljer.

– Det är bättre än väntat. Skyttemässigt klarar hon av sin debut på ett smidigt sätt och i spåret är hon tekniskt överlägsen. Der är förmodligen bara Tiril Eckhoff och Denise Herrmann som har en liknande fysik och teknisk nivå i sig, säger NRK:s expert Torgeir Björn.

Stina Nilsson hyllas i Norge efter debuten

Kommentatorn Andreas Stabrun Smith tror att Nilsson kommer närma sig internationell nivå om hon kan kombinera farten från längdskidåkningen med ett snabbt och bra skytte.

– Jag tror att hon har hittat något som hon tycker är väldigt roligt att göra. Vi såg henne inte alltid så nöjd i intervjuer efter längdtävlingar. Det tycks lite som att hon har hittat tillbaka till glädjen över att utföra sin idrott, säger Stabrun Smith.

– Hon är underdog och känner sig kanske mer avslappnad än hon gjorde i längdskidor, säger Ola Lunde som också är kommentator för NRK.

Även den svenske experten Björn Ferry berömde Stina Nilsson trots tre bom under söndagens första stående skytte.

– Ser man agerandet och inte skulle se var skotten tog, då ser det bra ut. Ställningen ser bra ut, hon håller inte på och joxar en massa utan skjuter i en hyfsad rytm. Hon ser koncentrerad och inte livrädd ut, sa Ferry i SVT:s sändning av tävlingen.

Stina Nilsson: ”Fick nästan andnöd”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.