Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stina: ”Det kanske är konstigt att säga så”

Stina Nilsson.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Nilsson på skjutvallen.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Stina Nilsson var inte helt nöjd med skyttet.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

ÖSTERSUND. Stina Nilsson kan bocka av sin första världscuppremiär i skidskytte.

Och den förra längdstjärnan är nöjd, men det finns en sak som hon ogillar starkt med skyttet. 

– Jag verkligen hatar när det händer, säger Nilsson. 

Världscuppremiären i skidskytte var i helgen tillbaka i Östersund efter flytten förra året. 

Och det dessutom inför publik. 

För Stina Nilsson, som förra året bytte från längdskidåkning till skidskytte, var tävlingarna i Östersund hennes första världscuppremiär som skidskytt. 

I lördagens distanslopp lyckades Nilsson skjuta två fulla serier, men i de övriga två blev det två bom i vardera och fyra totalt. 

I söndagens sprint kom Stina Nilsson undan med en bom i det liggande skyttet, men i det stående gick det sämre. Där blev det tre bom, varav två var kant ut enligt skyttetränaren Jean-Marc Chabloz. 

Något som Stina Nilsson inte gillar.

– Jag verkligen hatar det. Jag hatar kant ut, det är nästan skönare att göra rejäla bommar. Men det är det som är skidskytte, säger Nilsson som slutade på plats 55 i sprinten. 

– Det är kanske konstigt att säga att man är nöjd med den placeringen. Men jag känner att jag har alla pusselbitar men har inte fått ihop dem i samma lopp än. I går var det två nollor, i dag var det åkningen. Jag känner att det kommer kunna bli bra så småningom. 

Riskerar petas nästa helg

Även om Stina Nilsson fick chansen i det svenska laget under världscuppremiären är det osäkert hur det blir det här veckoslutet då världscupen fortsätter i Östersund. 

Då kommer Johanna Skottheim tillbaka till laget och en av de svenska damåkarna kommer därmed att petas. 

Nilsson säger att hon tar situationen med ro: 

– Jag vill bara utvecklas, om det är i IBU-cupen (nivån under världscupen) eller om det är här, det får tränarna avgöra och jag respekterar det beslutet.


TV: Norskan hyllar Hanna Öberg 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.