Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska mardrömmen – tio (!) minuter efter

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Dystert för svenska herrarna i världscupstävlingarna i Antholz-Anterselva. 

Bäste svensk blev Gabriel Stegmayr. 

Malte Stefansson slutade nästan tio minuter bakom segrande Anton Babikov.  

– Jag gick på världens höjdsmäll, säger Malte Stefansson i SVT. 

Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson upp inför OS och var därför inte på plats i under världscupstävlingen i Antholz-Anterselva. 

Men på startlinjen fanns bland annat OS-uttagne Malte Stefansson och samt Oskar Brandt. Men det blev uppförsbacke direkt för svenskarna som inledde med två respektive tre bom. 

Och avstånden växte sedan och bommarna avlöste varandra och det slutade med åtta bom för Stefansson och nio bom för Brandt. 

Han blev bäste svensk

Stefansson var till slut 9:50 bakom täten medan avståndet för Brandt var över elva minuter.   

– Jag tycker att det gick ganska bra första varvet och sedan kom verkligheten ikapp mig och sedan gick jag på världens höjdsmäll. Jag var helt färdig, jag ser ju suddigt, säger Stefansson till SVT. 

Bäste svensk blev i stället doldisen Gabriel Stegmayr, med startnummer 79, efter halva loppet hade han skjutit fullt och låg på en 13:e plats - 1 minut och 50 sekunder bakom ledande Tarjei Bö. Fullt blev det även i det tredje skyttet men i fjärde kom tre bom och även han dalade i resultatlistan och slutade 7 minuter och 19 sekunder bakom täten. 

Norrmannen Bö såg länge ut att gå mot en säker seger men efter två bom i det avslutande skyttet blev det dramatik hela vägen in på mållinjen och till slut fick han se sig besegrad av ryssen Anton Babikov. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.