Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Talangen får chansen i världscupen

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Jättetalangen Tilda Johansson är klar för debut i världscupen i skidskytte. 

21-åringen presenterades i den svenska truppen som tävlar i VM-genrepet i Antholz den här veckan. 

– Det är så himla häftigt att jag får chansen, säger Tilda Johansson. 

I helgen har det svenska skidskyttelaget gjort succé i Oberhof. När det är dags för nästa världscupstävling i Antholz, Italien, får landslaget sällskap av ett intressant namn. 21-åringen Tilda Johansson kommer göra debut i världscupen när tävlingarna inleds på torsdag. 

Johansson blev under premiären av IBU-cupen i tyska Arber förra veckan femma och tvåa i två sprintlopp. Hon var dessutom med i det stafettlag som kom på en andraplats. 

– Jag blev lite förvånad, det måste jag medge. Jag var inställd på att stanna i Arber en vecka till. Men jag tycker att det är så himla häftigt att jag får chansen. Det ska bli så himla roligt att få möta de absolut bästa, säger Tilda Johansson och berättar vidare om den senaste veckans framgångar. 

– Jag visste att jag hade bra kapacitet. Men att sedan göra tre bra av tre möjliga var kanske ingenting jag hade räknat med. Det var lite över förväntningarna, säger Tilda Johansson. 

Tilda Johansson väckte även under sommaren stor uppmärksamhet när hon åkte lika snabbt som Hanna och Elvira Öberg i rullskidskytte-SM. 

Även Elisabeth Högberg och Torstien Stenersen tar plats i det svenska världscuplaget som tävlar i Antholz i veckan. 

Öberg trea i totala världscupen

Veckans världscuptävling är den sista innan VM i Pokljuka, Slovenien, i februari. 

Den inleds med damernas distanslopp på torsdag, och på fredag är det herrarnas tur att köra distansen. Innan helgen sedan avslutas med dubbla stafetter och masstarter. 

Hanna Öberg ligger trea i den totala världscupen inför veckans tävlingar, leder gör norskan Marte Olsbu Röiseland för landsmaninnan Tiril Eckhoff. 

Öberg fick en fin avslutning i Oberhof när hon kom trea i masstarten, och det trots tre bom. 

– Banan i Oberhof är tuff och det är klart att man är lite sliten men jag ser fram emot att få komma till Antholz och tävla där, säger Öberg. 

LÄS MER: Världscupen i skidskytte – allt du behöver veta 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.