Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällde sig upp på pallen i premiären

Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Ingela Andersson under en IBU-cuptävling.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/JACOB SCHRÖTER IMAGO SPORTFOTODIENST

Skidskyttesäsongen har inte dragit i gång än trots det är det en svenska som redan klivit upp på pallen - Ingela Andersson.

På den norska premiären skrällde 28-åringen och blev tvåa i ett stjärntätt startfält.

– Jag är överraskad, säger Andersson till NRK.

Ingela Andersson har inte åkte speciellt mycket världscup de senaste åren, i stället har hon kört IBU-cupen steget under, där hon varit på pallen flera gånger. 

I världscupen har det blivit som bäst en 40:e plats individuellt och hon tog totalt en poäng förra året. 

Men när den norska premiären avgjordes i Sjusjöen skrällde hon rejält. Andersson fick en drömstart på säsongen och slog bland annat världscupvinnaren Dorothea Wierer och slutade tills slut tvåa efter VC-tvåan Lisa Vittozzi. 

– Det är jättekul. Jag är överraskad, trodde inte att jag skulle dela pall med ettan och tvåan från förra säsongen. Jag har varit nervös de sista veckorna eftersom jag vet att kapaciteten har funnits, säger Andersson till NRK. 

”Alltid bra med en bra start”

Svenskan, som tävlar för norska klubben Try Idrettslaget Holmenkollen Biathlon, hade prickfritt skytte i sprinten och slutade drygt 19 sekunder bakom Vittozzi. Och målet för säsongen är klart – att få köra mer världscup och ta sig till VM. 

– Jag hoppas att de slänger ett litet öga, det är alltid bra att få en bra start. Vi har ju våra uttagningar nästa helg och det är då jag ska åka fort, säger Ingela Andersson.

Världscupen i skidskytte drar i gång den 30 november i Östersund. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.