Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norske OS-hjälten avslutar sin karriär

Emil Hegle Svendsen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

En av skidskyttets största lägger av, bara 32 år gammal.

Emil Hegle Svendsen tackar för sig, rapporterar norska VG. 

Emil Hegle Svendsen är en av Norges främsta skidskyttar under de senaste åren. Norrmannen har under sin karriär vunnit tolv VM-guld, två OS-guld och en totalseger i världscupen.

I Pyeongchang blev det inget guld för Svendsen, med väl silver i både reguljära stafetten och mixed-stafetten och ett brons i masstart. Och det blev något av en avskedsföreställning för stjärnan.

Svendsen lägger av 

Enligt Verdens Gang har Svendsen beslutat sig för att avsluta karriären, endast 32 år gammal. Källor har informerat tidningen att Svendsen ska officiellt presentera sitt beslut på en presskonferens i morgon, tisdag. 

I förra veckan var det två andra tunga norska vintersportsprofiler som gav samma besked om sina respektive karriären. Legendaren Ole Einar Björndalen och Marit Björgen meddelade båda två att den här säsongen var deras sista som professionella idrottare. 

Emil Hegle Svendsen spelade en nyckelroll när Sverige tog ett OS-guld i stafetten i Pyeongchang. Svendsen bommade flera skott i gevärsduellen med Fredrik Lindström och blev till slut tvungen att ta ett straffvarv efter ratt ha bränt samtliga extraskott. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.