Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skidskytte-VM i dag – tv-tider och guide 8 februari

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

OBERHOF. I dag inleds skidskytte-VM i Oberhof. 

Här är allt du behöver veta inför mixedstafetten som är först ut på programmet. 

TV-tider

Sveriges trupp

Info om tävlingen

Tv-tider och plats

Vad: VM i skidskytte, mixedstafett.

När: Onsdag 8 februari, klockan 14.45.

Plats: Oberhof, Tyskland.

Tv/radio: SVT 1 och P4 Radiosporten.

Sverige ställer upp med följande lag: Hanna Öberg, Elvira Öberg, Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson.

Mixedstafett – så går det till

Så går mixedstafett till: Två damer och två herrar tävlar för varje lag. Damerna inleder med sina sträckor följt av herrarna. Alla sträckor är sex kilometer. Varje åkare skjuter två gånger, liggande och stående. Vid varje skytte har varje åkare tre extraskott. Får man inte ned alla fem prickarna väntar en straffrunda på 150 meter (en runda för varje miss).

Så gick det senast: 

OS i Peking, 2022: 1) Norge, 2) Frankrike, 3) Ryska olympiska kommittén, 4) Sverige (Hanna Öberg, Elvira Öberg, Martin Ponsiluoma, Sebastian Samuelsson).

Sverige slutade fyra och missade medalj i OS i Peking för ett år sedan. Nu får samma lag chans till revansch. Elvira Öberg, som haft en strålande säsong, är ankare. Martin Ponsiluoma, två pallplatser i senaste världscuptävlingen, är också på uppåtgående.

VM i Pokljuka 2021: 1) Norge, 2) Österrike, 3) Sverige (Samuelsson, Ponsiluoma, Linn Persson, Hanna Öberg).

Supersviten: Norge har vunnit de fyra senaste mästerskapsloppen i mixedstafett, OS i fjol och tre VM dessförinnan. Dessutom är världscupledaren Johannes Tingnes Bö i enastående form, och har dragit med sig de andra herrarna till mängder av pallplatser i världscupen i vinter. Och förra årets damgigant, Marte Olsbu Röiseland, är tillbaka efter flera månaders bortavaro efter sjukdomen bältros.

Samuelsson: ”Kommer bli det häftigaste någonsin”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.